15. května 2013 • 23:10

Český snajpr Kozák je s osmi góly králem kanonýrů Evropské ligy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

A pak že český fotbal nemá střelce! Libor Kozák, třiadvacetiletý bombarďák římského Lazia, je králem kanonýrů Evropské ligy. Během deseti duelů, do kterých zasáhl, si připsal osm přesných zásahů. Nikdo nedokázal nasázet víc gólů než bývalý střelec z Opavy, který si pomalu získává důvěru reprezentačního kouče Michala Bílka.



Edinson Cavani, kanonýr Neapole, patřil k elitním střelcům tohoto ročníku Evropské ligyFoto EPA
Hned za Liborem Kozákem, jehož Lazio vypadlo z Evropské ligy už ve čtvrtfinále, figuruje v listině střelců Edinson Cavani. Uruguayský snajpr z italské Neapole se blýskl sedmi trefami a to ještě v některých duelech ani nenastupoval, protože se tým soustředil na co nejlepší umístění v Serii A.

Oscar Cardozo, ostrostřelec v dresu Benfiky Lisabon, patřil k elitním kanonýrům tohoto ročníku Evropské ligyFoto ČTK/AP
Stejně bohaté střelecké konto v Evropské lize má Paraguayec Óscar Cardozo z Benfiky Lisabon. Ten dal sedmou trefu ve finále soutěže ve středu z penalty Petru Čechovi v brance Chelsea. Mnoho radosti z gólu ale neměl, protože lisabonský tým na trofej nedosáhl. I díky tomu, že právě Cardoza vychytal několika skvělými zákroky v dalších šancích český gólman.

O čtvrté místo se pak v soutěži střelců dělí další zástupce italské Serie A, Argentinec Rodrigo Palacio z Interu Milán, se Španělem Fernandem Torresem. Ten dal šestý gól také ve finále Evropské ligy do sítě Benfiky, když proměnil v gól akci, kterou přesným výhozem založil český brankář Petr Čech.

Mezi střelci ve druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěži najdeme kromě Kozáka i další Čechy. Plzeňští hráči Pavel Horváth a František Rajtoral skórovali třikrát.

Další reprezentanti Viktorie Darida, Kolář, Tecl spolu se sparťany Hušbauerem a Krejčím se trefili dvakrát.

Český útočník Libor Kozák ve vzdušném souboji v odvetném čtvrtfinále Evropské ligy mezi Laziem a Fenerbahce
Český útočník Libor Kozák ve vzdušném souboji v odvetném čtvrtfinále Evropské ligy mezi Laziem a Fenerbahce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud