26. listopadu 2015 • 18:51

Plzeň v Evropské lize končí, v Minsku nečekaně prohrála 0:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už před zápasem věděli, že postup do jarní fáze Evropské ligy by se rovnal zázraku. Fotbalisté Viktorie Plzeň byli přesto odhodlaní na půdě Dinama Minsk zvítězit a teoretickou naději udržet. To se ale svěřencům Karla Krejčího nepovedlo, v Bělorusku kvůli penaltě v závěru prohráli 0:1. Poslední domácí zápas s Villarrealem tak bude hrát Plzeň pouze o čest, ve skupině Evropské ligy končí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 11. • 17:00
FC Dinamo Minsk
FC Dinamo Minsk
1:0
ONLINE
26. listopadu
17:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 90+2. Adamović

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hutar – Veretilo, Politevič (C), Bangura, Begunov – Korytko (66. El Monir), Premudrov, Korzun, Udoji – Rassadkin (76. Adamović), Bećiraj.

Hosté: Bolek – Matějů, Baránek, Procházka (C), Limberský – Kučera, Hrošovský – Kopic (72. Rajtoral), Kolář, Kovařík (83. Holenda) – Mahmutovič (63. Ďuriš).

Náhradníci

Domácí: Ignatovič, Vitus, Koncevoj, Voronkov, Tigorev, El Monir, Adamović

Hosté: Kozáčik, Hejda, Rajtoral, Hořava, Vůch, Ďuriš, Holenda

Karty

Domácí: Veretilo, Veretilo (č)

Hosté: Kolář, Limberský

Rozhodčí

Ognjen Valjić (BIH) – Senad Ibrisimbegović (BIH), Davor Beljo (BIH)

Stadion

Borisov Arena, Borisov

Utkání v Borisov Areně se hrálo za velké zimy, což se promítlo i do hry. Plzeň sice měla utkání pod kontrolou, kombinovala, ale nemohla se dostat do potřebného tempa. Na tom měl zásluhu i domácí tým, který se většinou jen bránil v hlubokém bloku.

Promrzlí diváci, z nichž polovinu tvořil místní vojenský sbor kvůli alespoň částečnému zaplnění tribun, tak čekali přes dvacet minut na první vážnější příležitost. V sestavě Plzně dostali překvapivě šanci Kučera s Mahmutovičem a jejich spolupráce přinesla gól. Kučera se ve vápně uvolnil a našel Mahmutoviče, který se trefil pod břevno, jenže bosenští sudí svému krajanovi gól kvůli ofsajdu neuznali.

Chvíli nato zahrozili i domácí, když po série soubojů propadl míč na Bečiraje, který byl sám před brankářem Bolkem, ale ten rychle vyběhl a šanci mu chytil. Do té doby byl přitom téměř bez práce.

V 52. minutě měla Plzeň vyloženou šanci, když se Mahmutovič dostal do brejku, ještě přiťukl míč Kovaříkovi, který měl odkrytou branku, ale svou slabší pravačkou přestřelil.

Jinak se ale Mahmutovičovi příliš nedařilo a po hodině hry ho nahradil nejlepší střelec ligy Ďuriš. Ani on ale nerozhýbal plzeňskou ofenzivu. Viktorii nepomohlo ani to, že v závěru dostal Veretilo druhou žlutou kartu za to, že při střídání sundal dres, a domácí dohrávali o deseti.

Naopak přišel brejk, při kterém fauloval ve vápně Baránek a sudí nařídil penaltu. Míč si vzal Adamovič, jeho střelu sice Bolek vyrazil, ale znovu jen k nohám domácího hráče a ten dorážkou rozhodl.

Utkání 5. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Dinamo Minsk - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Adamovič. Rozhodčí: Valjič - Ibrisimbegovič, Beljo (všichni Bosna a Hercegovina). ŽK: Korzun, Veretilo - Kolář, Limberský, Baránek. ČK: 90. Veretilo. Diváci: 4000.

Sestavy:

Minsk: Gutor - Běgunov, Politevič, Bangura, Veretilo - Rassadkin (76. Adamovič), Korytko, Premudrov, Korzun (66. El Munir) - Udodji, Bečiraj. Trenér: Rašovič.

Plzeň: Bolek - Matějů, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Kučera - Kopic (72. Rajtoral), Kolář, Kovařík (83. Holenda) - Mahmutovič (63. Ďuriš). Trenér: K. Krejčí.

Aidin Mahmutovič (vpravo) v souboji s Olegem Veretilem
Aidin Mahmutovič (vpravo) v souboji s Olegem Veretilem

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud