20. července 2017 • 23:14

Spartu ve 3. předkole EL čeká bělehradské peklo, Boleslav jde na Albánce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty se ve třetím předkole Evropské ligy utkají s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Srbské mužstvo v domácí odvetě druhého předkola porazilo Irtyš Pavlodar 2:0 a navázalo na úvodní remízu 1:1. Mladou Boleslav ve stejné fázi soutěže čeká Skënderbeu Korcë. Albánský tým po výsledku 1:1 na svém hřišti zvítězil nad Kajratem Almaty rovněž 2:0. První zápasy se hrají za týden, odvety 3. srpna. Sparta začne venku a Mladá Boleslav doma.



Crvena Zvezda v Bělehradě potvrdila roli jasného favorita a po většinu zápasu měla nad kazašským soupeřem převahu. V desáté minutě otevřel skóre Mitchell Donald a čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku Slavoljub Srnič.

CZ Bělehrad je s 27 tituly a triumfem v PMEZ nejúspěšnější srbský klub. V roce 2008 tým tři měsíce vedl český trenér Zdeněk Zeman. Z Crvené Zvezdy do Sparty v červenci přišel záložník Srdjan Plavšič.

Skënderbeu poslal v 50. minutě do vedení Sabien Lilaj, jenž byl za čtvrt hodiny po druhé žluté kartě vyloučen. I v oslabení ale zvýšil v 83. minutě střídající Sebino Plaku. Kajrat se na odpověď nezmohl, pouze César Arzo v závěru další červenou kartou srovnal počet hráčů na trávníku.

Skënderbeu, které v sezoně 2011/12 vedl současný kouč Slovácka Stanislav Levý, bylo v minulém ročníku vyřazeno z pohárů kvůli podezření z ovlivňování zápasů. Předtím však dokázalo postoupit do základní skupiny EL, kde porazilo Sporting Lisabon.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Shamrock 2:0. Postup zajistili Chramosta a Golgol
Video se připravuje ...

Kliment nedohrál, Bröndby i tak postoupilo

Český útočník Bröndby Kodaň Jan Kliment dostal červenou kartu na hřišti Vaasy. Oslabený dánský tým sice ve Finsku prohrál 1:2, ale díky úvodnímu vítězství 2:0 si postup do třetího předkola soutěže pohlídal.

Domácí šli do vedení v 11. minutě po trefě Jerryho Voutilainena, ale za pět minut nechtěně vyrovnal brankář Marko Meerits, který si míč z rohového kopu hodil do vlastní sítě. Krátce před pauzou Vaase vrátil vedení Ebrima Sohna. V 51. minutě Kliment předvedl zkrat, mimo hru šlápl na soupeře a byl vyloučen. Finské mužstvo ale už v přesilovce nezvýšilo.

Góly

Domácí: 9. Chramosta, 31. Mebrahtu

Hosté:

Sestavy

Domácí: Diviš – Pauschek, Da Silva, Čmovš, Fleišman – Rada, Mareš (77. Jánoš) – Přikryl, Matějovský (C) (83. Magera), Chramosta (64. Fabián), Mebrahtu

Hosté: Chencinski – Madden, Lopes, Webster, Byrne (67. Bone) – Clarke, McAllister (75. Connolly), Finn (C), Miele (72. Boyd) – Burke – Shaw

Karty

Domácí: Čmovš, Přikryl

Hosté: Shaw, Webster

Rozhodčí

Kruašvili – Chigogidze, Todria (všichni Gruzie)

Stadion

Adidas Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

4727 diváků

Góly

Domácí: 61. Šural

Hosté: 11. Linssen

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Zahustel (46. Karavajev), Kaya, Štetina, Vatajelu (87. Juliš) – Sáček, Frýdek M. – Šural (76. Ćivić), Lafata, Kadlec V. (46. Plavšić) – Janko.

Hosté: Pasveer, Dabo (76. Matavz), Van der Werff (46. Kotte), Kruiswijk (46. Kashia), Büttner, Serero (69. Colkett), Bruns (81. Faye), Foor, Rashica (81. van Bergen), Ten Teije (76. Lelieveld), Linssen (81. Ali).

Karty

Domácí: Štetina, Frýdek, Vatajelu

Hosté: Serero, Dabo

Rozhodčí

Příhoda – Moláček, Melichar

Stadion

Generali Arena

Boleslav postupuje přes Shamrock, Uhrin potvrdil dvě posily
Video se připravuje ...
Boleslavští postupují a už vyhlíží start ligy. Těšíme se, shodují se Matějovský s Chramostou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud