25. května 2013 • 05:00

Borussia, nebo Bayern. Radovat se bude jen jeden, kde mají slabiny?

Autor: Sport Magazín
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně tým s jedním z nejperspektivnějších trenérů současného fotbalu. Na druhé straně mužstvo, které si o nejcennější evropskou klubovou trofej zahraje potřetí za poslední čtyři roky. Sobotní finále Ligy mistrů (ONLINE od 20:45) mezi Borussií Dortmund a Bayernem slibuje mimořádnou podívanou. Deník Sport se pokusil identifikovat silné i slabé stránky obou soupeřů.




V čem je nejsilnější


V kolmém přechodu do útoku. Všichni hráči Borussie vědí: jakmile se získá míč, je nutné to hrnout přímočaře dopředu. Pět i šest jich okamžitě vyráží na zteč. Nekalkulují s tím, zda je nájezd dost připravený nebo ne, jako to třeba dělá Barcelona. Prostě jdou do toho. I s rizikem, že to nemusí vyjít. Kdy ale jindy zavelet k úderu, když ne ve vteřině, v níž se protivníkova obrana ještě nestihla scvrknout z útočného postavení do obranného?

V čem je zranitelná


Krajní obránci jsou při každé příležitosti na křídle, takže se za nimi občas odkrývá volný prostor, protože ne vždy stíhají bleskurychlý návrat. Ale máte-li proti sobě na stranách Ribéryho a Robbena, dáte si na to asi pozor.


V čem je nejsilnější

V kompaktnosti. Všichni hráči jsou za každých okolností blízko u sebe. Nestane se, že by mezi obránci a útočníky zela mezera dvaceti a více metrů. I Ribéry a Robben se už naučili vracet sprintem do obranných pozic. Každému soupeři se pak těžko hledá cesta k Neuerově bráně. Když se někomu podaří přejít přes jednoho protihráče, okamžitě narazí na dalšího.

Druhou údernou zbraní je kondice. Pamatujete si, jak hvězdy Bayernu vydržely kmitat tam a zpátky na barcelonském Nou Campu, největším fotbalovém letišti na světě, do poslední minuty?

V čem je zranitelný

Má pomalejší střed obrany. Stoper Van Buyten nikdy nebyl rychlík a v pětatřiceti už to lepší nebude. Totéž platí o obratnosti. Kdyby byl expres Reus nasměrován do jeho teritoria, asi by to nepřivítal.

Finále Ligy mistrů Borussia Dortmund - Bayern Mnichov sledujte ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY

Wembley už je na finále připraveno
Wembley už je na finále připraveno

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud