11. května 2017 • 04:40

Atlético chtělo Real rozkopat! Euforii zchladila Benzemova akce i Navas

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevzdali se. Přestože  fotbalisté Atlétika prohráli v prvním semifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid 0:3, doufali v zázrak. A šli tvrdě za ním. Svěřenci Diega Simeoneho nastoupili na soupeře v domácí odvetě jako šelmy a brzy vedli 2:0. Jenže Real má hráče, jejichž individuální kvalita je zničující. To dokázal ještě v první půli útočník Karim Benzema. Po jeho superakci hosté snížili a postup do finále už si pohlídali.



Atlético nastoupilo do zápasu v šíleném tempu. Za obří podpory fanoušků se do Realu zakouslo a nechtělo se pustit. Tomu odpovídalo také několik tvrdých zákroků, které většinou doprovázely strkanice z obou stran.

Svěřenci Diega Simeoneho ale předvedli také své fotbalové umění. Už ve 12. minutě se po rohovém kopu prosadil tvrdou hlavičkou Saúl. O čtyři minuty později obránce Realu Raphaël Varane fauloval Fernanda Torrese a Antoine Griezmann penaltu proměnil. 2:0.

SESTŘIH LM: Atlético - Real 2:1. Zázrak se nekonal, ve finále je Ronaldo a spol.
Video se připravuje ...

Stadion Atlétika v tu chvíli překonával rekordy v hlasitosti. Euforie byla obrovská. Jindy zuřivý Simeone se ji sice snažil klidnit, ale sám hned po dalším tvrdém zákroku poskakoval u postranní čáry a chtěl po rozhodčím žlutou kartu pro hostujícího hráče.

Real ale ukázal reakci hodnou obhájce Ligy mistrů. Nezačal panikařit, ale naopak začal mnohem více držet míč. Tím opadl velký nátlak Atlétika a hra se vyrovnala. Chvíli se hrálo bez šancí. Pak ale přišla osudná 42. minuta.

Útočník Realu Karim Benzema se ocitl ve zdánlivě bezvýchodné situaci. Kousek od čáry proti němu stáli tři hráči domácích. Jenže Francouz se jich nezalekl. Dovolil si překvapivou kličku po lajně a soupeře parádně obehrál.

Benzema pak namazal Tonimu Kroosovi, jehož střelu ještě domácí brankář Jan Oblak parádně vyrazil, na dorážku Isca už byl ale krátký. Real snížil a tím v podstatě rozhodl. Atlético v tu chvíli muselo na postup nasázet ještě tři góly.

Cristiano Ronaldo a Isco po důležité brance do sítě Atlétika
Cristiano Ronaldo a Isco po důležité brance do sítě Atlétika

V této sezoně často kritizovaný Benzema hrál vůbec vynikající zápas. V prvním poločase si připsal hned 22 úspěšných přihrávek a kromě gólové rozjel ještě další dvě zajímavé akce. Po změně stran zase vystrašil domácí obranu krásným sólem.

Ve druhém poločase už bylo vidět, že si Real hru kontroluje. Přesto se domácí do šancí dostali. Ty ale měly stejného jmenovatele. Brankáře Realu Keylora Navase. Ten předvedl hned několik parádních zákroků a vzal vyhecovaným domácím i poslední naděje.

Real tak sice prohrál 1:2, ale může slavit postup do finále Ligy mistrů. „Bílý balet“ může být prvním klubem v moderní historii prestižní soutěže, který titul obhájí. A hráči Atlétika? Ty i přes vyřazení vyprováděly obrovské ovace věrných fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud