11. prosince 2012 • 13:05

ONLINE: Odpovídal Stanislav Vlček, vedoucí A-mužstva Slavie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Nedávno Stanislav Vlček ukončil hráčskou kariéru a přesunul se do funkce vedoucího A-mužstva fotbalové Slavie. Co bude jeho náplní práce? Legendární útočník odpovídal na vaše dotazy v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz. Podívejte se na jeho odpovědi.



Stanislav Vlček

Jan (čihi.sks), 11. prosince 2012
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat pod kterým trenérem v české lize se vám hrálo nejlépe díky
Zmíním dvě jména: ty největší úspěchy jsem měl pod Karlem Jarolímem a strašně rád vzpomínám na spolupráci s Petrem Uličným.
luben, 11. prosince 2012
Dobrý den. Jak je na tom momentálně talentovaný Václav Prošek? Má šanci se pod tr. Radou dostat do A týmu a pravidelně nastupovat? Nebylo by lepší mu najít nějaké hostování např. ve druhé lize? V juniorské lize by se jeho vývoj mohl zastavit. Díky
Po operaci srdce začal trénovat a já mu jen přeju, aby co nejdříve byl zase u nás v kabině.
pepik19, 11. prosince 2012
Ahoj, jaký máš názor na Pavla Horvátha. Všude říkají, jak má přesné centry, ale když ho celý zápas pozoruji, tak víc centrů zkazí. Komentátoři vždy upozornují jen na jeho přesnost. Jinak ho jako člověka velmi obdivuji, ale nemyslíš si, že by bylo lepší dát na jeho místo někoho mladšího, rychlejšího apod. ???
Myslím, že Pavel přesně zapadá do konceptu Plzně. Má kolem sebe hráče, se kterými si rozumí, a těží z toho celý tým.
Tomaso, 11. prosince 2012
Ahoj chtěl bych se zeptat na jaký fotbalový zápas vzpomínáš nejraději díky za odpověd
Pro mě byl nejkrásnější zápas kariéry ten s Ajaxem, kdy jsem dal dva góly.
Arnost, 11. prosince 2012
Stando, jste i v normálním životě takový tvrďák, když jste se na hřišti vůbec nebál ani toho blázna Řepky?
Tvrďák jsem, rodina by mohla vyprávět.:)
Gabriela Fritschová, 11. prosince 2012
Ahoj Stando, jak jsi při zápasech vnímal fanoušky, kteří podporují tebe i celou Slavii, především z Tribuny Sever? Pro mě neexistují lepší fanoušci v ČR než jsme my, slávisti. Děkuji za odpověď Gabča, tvoje věrná fanynka. Ať se ti daří i v nové funkci. :)
Fanoušci nás podporují, i když se nedaří, a to se málokde vidí. Moje rizlučka s vámi byla neuvěřitelná. Děkuju.
Jakub, 11. prosince 2012
Ahoj Stando, tak kolik už jsi přibral? :-) Díky za všechno a hezké svátky.
Zatím se držím. Uvidíme 1. ledna.:)
Ondra, 11. prosince 2012
Dobrý den,ZVAŽIL BY JSTE NÁVRAT NA TRÁVNÍK KDYBY SLAVIA POTŘEBOVALA ÚTOČNÍKA NA PÁR ZÁPASŮ? DIKY A HODNE STESTI V NOVE FUNKCI
Z mé strany je to definitivní.
Barry, 11. prosince 2012
Zdravím Stando, mám ještě otázku... Je Aleš Řebíček opravdu tak zapálený do fotbalu, potažmo do Slavie jak se povídá? Jakým směrem se chce klub ubírat? Stavět na odchovancích? Slavia se vždy vyznačovala rychlou kombinační a hlavně útočnou hrou, vrátí se to někdy? Jinak musí být určitě příjemný pocit když vám fanoušek, třeba já, napíše: i za 50 let si vzpomenu, že za Slavii Praha hrál nějaký Standa Vlček :)
Myslím, že zapálený je určitě, jezdí na každý náš zápas. Má přehled o všech hráčích, kteří jsou v kabině. Na to, abychom se vrátili k naší tradiční hře, musíme mít dobré typy hráčů.
Barry, 11. prosince 2012
Zdravím Stando, chtěl bych se zeptat: na jakého parťáka z útoku nejraději vzpomínáte? Pro mě osobně je nezapomenutelná dvojice Vlček Fořt. Vidíte v současném týmu Slavie hráče, který by se mohl označit jako velký talent českého fotbalu? Má nějaký hráč typu Zmrhal, Tusjak či Petrák našlápnuto k tomu jít ve stopách třeba Necida? Já třeba vidím velkou budoucnost právě v Petrákovi. Vás jako útočníka musí o to více mrzet jak žalostný útok Slavia momentálně má, proč se šlo do nové sezony jen s jedním klasickým útočníkem(vás už jsem bral jako krajního záložníka)? Proč nedostává šanci Hůrka? V minulé sezoně se mi celkem líbil... Přeji vám mnoho úspěchů v nové funkci a tím i úspěch Slavie
Je pravda, že s Pavlem jsme toho ve Slavii nahráli nejvíc a přesně tenhle typ útočníka mi vždycky vyhovoval. Petrák patří mezi ty, kteří se můžou dostat do velkého fotbalu. My jsme na soupisce vlastně měli jenom jednoho klasického útočníka, a proto jsme hráli s pětičlennou zálohou.
Krkoviczka, 11. prosince 2012
Zdavím Stanley, jak byste vyhodnotil působení Františka Straky v roli trenéra Slávyje? Jak vás v kabině motivoval? Mluvil o seshitém srdci či něčem podobném? Děkuju za zpětnou vazbu.
K angažmá ve Slavii přistupoval jako profesionál, ale bylo jasné, že naši fanoušci ho nepřijmou, a podle toho se odvíjelo celé jeho působení.
Ruda1, 11. prosince 2012
Dobrý večer nebojíte se že slavia sestoupi
Toho se určitě nebojím. Věřím naopak, že se tabulkou posuneme co nejvýš.
petrjir, 11. prosince 2012
Ahoj, odešli zatím tři hráči. Kdyby bylo na tobě, kolik by jsi jich vyhodil ty, pokud se vezme v potaz nasazení při tréninku a v zápase? Nemyslíš, že Slavii chybí tvůrce hry? Někdo jako Štajner, Horváth, Matějovský? Jakého hráče by jsi rád viděl ve Slavii?
Chybí nám typický tvůrce hry. Ale jména těch, které bychom do Slavie chtěli, teď říkat nemůžu. Jinak nemáme zas tak široký kádr, abychom ještě měli někoho vyhazovat.
spartan, 11. prosince 2012
Zdravim. Vzdycky jste mi prisel typologicky jako takovy slavisticky libor sionko, libi se vam to srovnani, ci nikoliv?
Myslím, že ano. Jen mi Slavia připravila daleko lepší rozlučku než Sparta jemu. Taky by si zasloužil.
Svoji, 11. prosince 2012
Ahoj Stando stejska se ti po fotbale?Jaky mas názor na našeho trenéra reprezentace.
Takovou generaci Nedvědů, Šmicerů a Poborských bohužel teď nemáme, a to je samozřejmě na národním mužstvu hodně znát.
Jiras, 11. prosince 2012
Stando si zijici legenda, diky za nejlepsi fotbalovy zazitky. Otazka :jak to vypada s Martinem Hurkou, proc nedostava prilezitost? je to technicky a golovy hrac, ktery potrebuju hrat, hrat a hrat, vezme ho trener Rada na milost?
Martin je vynikající fotbalista, má velký talent. Jen má problém s tvrdou hrou, musí si zvyknout na dospělý fotbal. Záleží jenom na něm a jeho přístupu, jakou cestou se bude ubírat jeho kariéra. Šanci určitě dostane.
Martin, 11. prosince 2012
Zdravím, když jste se přesunul mezi bafuňáře, už si s Kusým a s Řebíčkem tykáte?
Ano, tykám si s nimi.
Dolejs Jaroslav , 11. prosince 2012
dobry den,p.Vlcek.bydlite v Benesove nad cukrarnou, tesite se ze ted uz si nebudete muset tak hlidat linii :] a drzim vam ve vasi funkci na Slavii palce!
Už tam nebydlím. Pokušení je tedy menší, ale vánočního cukroví bude taky dost.
Honza, 11. prosince 2012
Co si myslíš o Řepákovi? Četl jsi jeho knihu, kde tě tahle lidská troska pomlouvá?
Knihu jsem nečetl. Ale Tomáše teď často sleduju v Top Star magazínu. Vypadá to, že už si taky našel novou funkci.:)
Fanoušek Sigmy, 11. prosince 2012
Co podle Vás má trenér Vrba, zatímco realizačnímu týmu Slavie to chybí?
Hlavně má výborně poskládaný tým, který je již delší dobu pohromadě. Já věřím trenéru Radovi, že na jaře dostane z kluků maximum.
Fanoušek Sigmy, 11. prosince 2012
Jak vzpomínáte na pusobeni v Sigmě Olomouc, nejlepším klubu kopané u nás?
V Sigmě jsem prožil sedm nádherných let a strašně rád na to angažmá vzpomínám.
Soudce, 11. prosince 2012
Dobrý den pane Vlčku, zajímalo by mě, jestli je podle vašeho názoru špatné přát někomu smrt. Pokud ano, proč jste tedy v roce 2006 vyřvával hesla, ve kterých jste přál smrt nejslavnějšímu českému týmu, Spartě Praha? Děkuji za odpověď.
Myslím, že už jsem se omlouval dost, bylo to v euforii po vyhraném zápase v Mladé Boleslavi. Tam vznikala naše děkovačka, která je již změněna.
Dominik, 11. prosince 2012
Ahoj Stando, jen jsem ti chtěl poděkovat za ty skvělé zážitky, když jsi řádil v sešívaném dresu a popřát hodně úspěchů i v tvém dalším působení ve Slávii. Doufám že se brzy znovu dočkáme titulu a LM. Slávia přece nepatří na příčky kde se v současné době nachází ne?
Je pravda, že si každým rokem říkáme, že chceme hrát o evropské poháry, ale bohužel zatím k tomu máme hodně daleko. Přesto věřím, že se Slavia co nejdříve vrátí na místa, která ji patří.
mirek73, 11. prosince 2012
ahoj stando chtěl bych s odstupem času a bez vytáček slyšet tvuj názor na odchody mladých hračů ke konkurenci za pusobení trenéra jarolíma.
Je obrovská škoda, že hráči jako Dočkal, Vácha nebo Gebre Selassie a řada jiných nadějných hráčů ve Slavii nezůstali. Hlavní důvod byl ten, že se přiváděli hotoví hráči, a odchovanci nebo talenty vůbec nedostávali šanci.
Martin, 11. prosince 2012
Ahoj Stando, predem priznavam, ze jsem Spartan a slavii nemam rad. Presto, ale jsem rad, ze se slavia dokazala dostat z financnich potizi a zustala soucasti ceskeho fotbalu. Bez ni by to nebylo ono. Koho by jsme porazeli :)). Chtel jsem se zeptat, jestli ti jako velkemu slavistovi nevadi, ze slavii vlastni clovek, kterej si na ni vydelal okradanim nas vsech v dobe jeho pusobeni na ministerstvu. Druha otazka je, jestli ti neni nekdy divny, kam prisli vsechni penize, ktere slavia vydelala v dobe toho uspesneho obdobi, preci jenom dva tituly, ucast v LM a prodeje hracu jsou velke zisky. Diky za pripadnou odpoved. Hodne stesti v zivote a vesele vanoce.
Díky panu Řebíčkovi Slavia uhájila svou existenci. Jinak by mě taky zajímalo, kam se peníze z klubu ztratily...
Pepíno 44, 11. prosince 2012
Stando,srovnáš tu kabinu? Jdi do toho,už nejsi hráč-kamarád ale vedoucí mužstva.Ty si tu kabinu zažil,tak víš.Kdo není Slávista,a nechce makat,nemá tam co dělat.Hodně dalších úspěchů.
Určitě přijdou opatření, aby si každý uvědomil, v kabině jakého klubu sedí. Ani já nebudu mít problém říct někomu do očí, že z jeho strany není všechno v pořádku. Když si to neuvědomí, nemám problém přitvrdit.
Martin, 11. prosince 2012
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se budete "montovat" do příchodu nových hráčů ? Poněvadž jste jich za svou kariéru dost poznal :D Moc Vám fandím a přeji plno úspěchů
Tipy dát můžu, ale konečné rozhodnutí je i otázkou financí a věcí trenéra a vedení.
vasek kinkor, 11. prosince 2012
ahoj Stando! chci Ti hlavne podekovat za nadherne fotbalove okamziky a poprat Ti at se tva dalsi fotbalova kariera nese minimalne ve stejne uspesnem duchu!! takovych srdcaru a dobrych lidi je uz dnes malo! zdravim z Tbilisi! :-))
Děkuju za všechna přání, moc si jich vážím. Venoušku, zdravím tě, v Moskvě bylo krásně! :)
Jakub, 11. prosince 2012
Máte teď více času na mimofotbalové aktivity a koníčky nebo se vytížění vedoucího A-mužstva rovná tomu, které jste musel zvládnout coby aktivní hráč?
Vzhledem k tomu, že začínám, budu pro mě všechno nové a moc času na jiné aktivity nebude. Alespoň o dovolené se těším na lyžování.
Jakub, 11. prosince 2012
Jak vypadal první den po konci Vaší kariéry?
Bylo mi špatně.:)Po zápase s Baníkem jsem přijel domů v půl jedné ráno a poseděl jsem s kamarády do sedmi ráno.
Honzík, 11. prosince 2012
Dobrý den Stando.bavili jste se i o jiných posilách než jen o hráčích z české a slovenské ligy?
Já osobně jsem se bavil jen o českých a slovenských hráčích, ale náš nový skauting v čele s Lubošem Kubíkem určitě bude lovit i v zahraničí.
Rosta, 11. prosince 2012
Dobry den. Mam dve otazky. Je realne ze byste jeste vypomohl na hristi v jarnich zapasech?Byt jen na par minut. A druha otazka je jestli delate nebo budete delat trenerskou licenci a chtel byste trenovat.
Na jaře už za Slavii určitě hrát nebudu. Jinak zatím o trenérské licenci nepřemýšlím, teď mě trénování neláká.
Fifin, 11. prosince 2012
Nazdárek Stando. Tak co říkáš na "polosmrt" po ukončení kariéry ? Budeš kopat někde v divizi nebo už nee ? Jo a jinak, nechceš si začutat v Havířově, že bysme si zaťukali ? :)
Zatím žádnou polosmrt necítím, těším se na novou funkci. Teď si chci určitě chci půl roku od fotbalu odpočinout. Pak se uvidí, jestli někde na trávník vyběhnu. Havířov je pro mě trochu z ruky...:)
petrjir, 11. prosince 2012
Kdo se v týmu z mladých hráčů chová nejlépe, respektive tak, že stojí stále nohama na zemi, maká na tréninku naplno a nemyslí si, že už je z něj někdo, pokud někdo takový tam je? Myslíš si, že i v příští sezoně, tj. 2013/2014 budou hrát L.Jarolím, Hubáček a Kisel nebo budou následovat tebe do obleku?
Asi bych zmínil tři jména: Petrák, Zmrhal, Tusjak. Všichni jsou to nadějní kluci a chtějí na sobě pracovat. Co se týče starších hráčů, to si musí rozhodnout každý sám.
Anonym s hvězdou na hrudi...., 11. prosince 2012
zdravím slavistickou legendu :-) Stando mám tušení že po losu prvních jarnich kol. slavie moc v tabulce stoupat nebude... Jak to vidíš ty ??? Doufám že jako tvůj první velký úspěch bude přemluvení toho vysokýho kudrnáča co má namířeno k našim západním zahraničních sousedům. dík za odpověd
My jsme měli spíš problém s týmy ze spodku tabulky. Věřím, že na začátek soutěže budeme dobře připraveni. Latyho určitě přemlouvat budu, ale pokud dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, těžko odolá...
Ladislav Nový, 11. prosince 2012
Ahoj Stando, jak by jsi popsal svůj vztah ke Spartě? A omluva za tykání, ale za ta léta si už prostě "náš" Standa! Ať se daří, zdraví sešívaná Plzeň!!
Spartu respektuju, v evropských pohárech ji fandím. Díky ní má liga náboj. Derby a jeho atmosféře se nic nevyrovná. I navzdory tomu, že nejlepší fotbal hraje Plzeň.
Káťa S., 11. prosince 2012
Ahojky, chtěla bych se zeptat, co je náplní práce "vedoucího mužstva" a jaké hlavní ambice máš se Slavií? Přeji pěkný den.
Obnáší to veškerou práci spojenou s A týmem, od zařizování hotelů až po řešení problémů v každodenním chodu mužstva. Měl bych být prodlouženou rukou trenéra a vedení.
naplavnik, 11. prosince 2012
jaké jsou, stando, nyní tvé sportovní cíle (čeho bys chtěl se slavií dosáhnout), a jaké jsou i ty cíle pracovní (jakou máš představu o své nové roli ve slavii)?
Odstup na páté místo není tak velký, abychom ho nemohli na jaře stáhnout. K tomu ale musíme všichni změnit přístup a já chci vytvářet v kabině klukům atmosféru i podmínky, abychom toho dosáhli.
jirka nohava, 11. prosince 2012
dobrý den, jak se díváte na politiku bývalého trenéra jarolíma? spousta fandů je přesvědčena, že on je příčinou úpadku slavie
Myslím, že po dvou titulech a úspěších, které jsme měli, trenér a vedení zbytečně moc obměnili kádr. Podíl na tom všem měl i odchod Ericha Brabce, kapitána týmu. Podle mě to nebylo šťastné řešení.
bazi, 11. prosince 2012
Stando, prosim Te udelej neco s nasi milovanou Slavii. Od neuspechu s Tiraspolem je pro me Slavia totalni zklamani. Od hracu az po vedeni. Je mi z toho smutno, co se dokazalo znicit po dvou nadhernych titulech. Tobe dekuji za vse, co jsi pro Slavii udelal.
Taky děkuju. Z mé pozice se budu snažit zapůsobit na hráče, aby si uvědomili, v jaké je teď Slavia situaci. Snažím se i dávat tipy vedení na případné posily.
naplavnik, 11. prosince 2012
ahoj stando, jsem rád, že si u slavie zůstal i po konci hráčské kariéry, snad ti to půjde alespoň tak, jako to co jsi předváděl jako hráč. dotaz: v čem jsi ty osobně viděl příčinu toho, proč konec podzimu dopadl jak dopadl? jaká část hry slavie (rychlý přechod do útoku, zakončení, presink atd.) se bude muset radikálně změnit pro jaro, a o kterou část hry se lze na jaře opřít?
Roli hrálo uspokojení po zápase se Spartou, kdy jsme si asi všichni mysleli, že už můžeme porazit kohokoli. Bohužel bez nasazení a srdce nemůžete v lize porazit nikoho. Největší problémy jsme měli s proměňováním šancí, nastříleli jsme málo gólů, hlavně ve venkovních zápasech. To právě souvisí s nasazením a daleko větší vůlí dostat se k bráně soupeře. A asi i větší kvalitou týmu.
Jan Václav, 11. prosince 2012
Stando, děkuji za všechno, cos pro Slavii dobrého udělal !! Otázka: Co ze své nové pozice můžeš odpovědět na otázku,co je nutné udělat,aby ještě v této sezoně byla Slavia v tabulce do 6. místa. Ať se ti dílo daří.
Myslím, že by Slavia nutně potřebovala posílit minimálně do každé řady jedním zkušeným hráčem. Prioritou je pro nás přivést kvalitního útočníka.
Pavel Skácel , 11. prosince 2012
Jsem starý cimbál, ale góly, co jsi dal Ajaxu byly pro mne z nejšťastnějších chvilek v životě. Díky moc alespoň touto cestou. A ať brzy vedeš nějakého nového Vlčka s Necidem. Koho by jsi nejraději viděl na místě s číslem 7?
Messiho. :) Tomu se celkem daří, ne? A myslím, že moje sedmička by mu slušela. Ale i ve Slavii máme spoustu nadějných mladých hráčů, kteří můžou v dalších letech týmu ještě hodně pomoci.
petr1, 11. prosince 2012
Dobrý den, umíte si představit, že byste jednoho dne usedl do křesla generálního ředitele a řídil celý klub? Díky za odpověď a ať se daří! :-)
Vzhledem k tomu, že teprve funkcionářskou dráhu začínám, tak momentálně bych si to představit nedokázal. Chci se plně soustředit na práci u A týmu. Děkuju za přání.

Slávistickou ikonu Stanislava Vlčka v redakci deníku Sport a portálu iSport.cz přivítal šéfredaktor Lukáš Tomek
Slávistickou ikonu Stanislava Vlčka v redakci deníku Sport a portálu iSport.cz přivítal šéfredaktor Lukáš Tomek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud