23. dubna 2014 • 14:25

Švejdík zůstává ve Spartě, prodloužil smlouvu o dva roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak portál iSport.cz informoval už v sobotu, obránce Ondřej Švejdík prodloužil smlouvu se Spartou. V letenském klubu, který o dohodě informoval oficiálně až dnes na svých internetových stránkách, by měl jednatřicetiletý fotbalista působit do června 2016.



"Rozhodli jsme se Ondrovi nabídnout prodloužení smlouvy pro jeho profesionální přístup a stabilní výkony. Věříme, že bude i nadále platným hráčem týmu," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Předchozí kontrakt končil Švejdíkovi v létě a původně měl ze Sparty odejít, aby uvolnil místo posile z Liberce Radoslavu Kováčovi. Zájem o něj měly Dukla a Jablonec. "Měli jsme více možností, ale Ondra se rozhodl zůstat ve Spartě, kde před sebou vidí spoustu sportovních výzev," řekl hráčův agent Jiří Müller.

"Na mně bylo hlavně se rozhodnout, zda zůstanu ve Spartě, nebo přijmu nabídku Jablonce. Na rovinu přiznávám, že byla velmi štědrá, ale po sportovní stránce je na tom Sparta lépe a mám zde stále prostor se zlepšovat," řekl Švejdík. "Samozřejmě to obnáší také větší konkurenci, s čímž ale počítá každý hráč, který obléká dres Sparty," dodal.

Velkým snem je pro něj zahrát si Ligu mistrů. "Každý malý kluk sní o tom, že si tuhle slavnou soutěž jednou zahraje a já nejsem výjimkou. Jsem přesvědčený o tom, že se nám to všem splní," uvedl zkušený stoper, jehož celek vede ligu pět kol před koncem o deset bodů.

Švejdík uprostřed sezony vypadl ze základní sestavy a přednost dostával Jakub Brabec. V posledních třech zápasech se ale do zahajovací jedenáctky vrátil.

"Během období, kdy jsem byl na střídačce a nedostával jsem tolik možností hrát, se mohlo zdát, že to pro mě osobně není ideální. Ale jsou to věci, které mají být a měly se stát. Přinutilo mě to více trénovat, více přemýšlet o fotbale a změnit pár věcí v životosprávě. Posunulo mě to dál," řekl Švejdík.

Na Letnou přišel v lednu 2011 jako volný hráč po čtyřech letech v nizozemském Groningenu. V minulosti nastupoval také za Opavu, Bohemians 1905, Mladou Boleslav a Duklu.

Ondřej Švejdík
Ondřej Švejdík

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud