2. června 2014 • 04:50

Neprodejní! Sparta odmítla nabídky Newcastlu na Krejčího i Hušbauera

Autor: kub, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strategie Sparty při sestavování týmu pro příští sezonu je jasná: být maximálně konzervativní. Vedení klubu se rozhodlo prodat jediného hráče ze základní sestavy – brankář Tomáš Vaclík přestoupil do Basileje. Nikdo další však před boji o Ligu mistrů neodejde, byť nabídky jsou. Letenský klub musel odmítnout i věhlasný Newcastle z Premier League, který chtěl hned dva jeho klenoty Josefa Hušbauera a Ladislava Krejčího!



„V tuhle chvíli žádná jednání nevedeme, nabídky rovnou odmítáme – ať už jde o Pepíka (Hušbauera), nebo Láďu Krejčího. V zimě i teď nabídky byly, oba chtěl shodou okolností Newcastle. Ale hráči jsou srozumění s tím, že minimálně do konce předkol Ligy mistrů nikoho uvolnit nechceme – a nemají s tím žádný problém,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport Jakub Otava, člen sparťanského vedení.

Přiznal, že klub si ani v těchto případech nestanovil nějakou hranici, při jejímž překročení by transfer odsouhlasil. Podle Otavy není Sparta pod žádným tlakem, protože Krejčí i Hušbauer mají podepsané dlouhodobé smlouvy

„Chceme být maximálně konzervativní, zachovat mužstvo co nejvíc pohromadě a zasahovat do něj minimálně. Případná jednání by byla asi hodně složitá,“ uvedl.

Jediným hráčem, který odešel, je tedy dosavadní gólmanská jednička Tomáš Vaclík. Záhy byl však nahrazen kvalitní dvojicí David Bičík – Marek Štěch.

„Dopředu jsme říkali, že odejde jeden hráč základní sestavy, a věděli jsme, že to bude Tomáš Vaclík. To byl případ, který podle nás všech spadal do kategorie neodmítnutelná nabídka. Teď už jsem si, dá se říct, jistý, že nikdo další neodejde,“ věří Otava.

Ladislav Krejčí, Roman Bednář a Lukáš Vácha slaví na ochozech Letné už svlečení do půl těla
Ladislav Krejčí, Roman Bednář a Lukáš Vácha slaví na ochozech Letné už svlečení do půl těla

Naopak příchody posil nevylučuje, zejména do ofenzivy. Nejprve si ale šéfové letenského celku musejí říct, zda jsou případní noví hráči lepší než ti, které už mají. I proto budou při přestupech směrem na Letnou hodně opatrní.

„Půjdeme pouze do maximální kvality a ne už metodou pokusu a omylu, v tom jsme se hodně ve vzdálenější minulosti poučili,“ řekl člen představenstva Sparty s tím, že je často lepší investovat do vlastních hráčů formou dlouhodobějších smluv, aby neměli potřebu za každou cenu odcházet do zahraničí kvůli penězům. „Ve finále to vyjde levněji,“ dodal Otava.

Celý rozhovor s Jakubem Otavou najdete v dnešním Sportu!

• Jak se ve Spartě rozdělují prémie za titul?
• Jak je se sezonou spokojen majitel klubu Daniel Křetínský?
 Byla v ohrožení pozice trenéra Lavičky po vyřazení s Häckenem?
 Nemůže příchod Kováče narušit atmosféru v kabině?

Titulní strana pondělního vydání deníku Sport Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto spo

Lafata o fanoušcích na hřišti: Mohli to ty tři minuty vydržet
Video se připravuje ...

Nejsladší tečka! Podívejte se, jak Sparta přebírala pohár pro mistry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud