Pavel Kalouš
22. ledna 2013 • 04:30

Peltův plán řešení korupce? Sparta i Plzeň (asi) vyváznou bez trestu

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Korupční kauza v českém fotbale zašla příliš daleko, pravda už najít nejde, navíc se začala nebezpečně otáčet proti majiteli Sparty Danielu Křetínskému, proto ji na fotbalové půdě ukončíme bez vynesení trestů a znovu se k ní vrátíme už jen v případě, že na něco přijde policie. Tak by mohla vypadat realita. Tedy pokud návrh na korupční „amnestii“ posvětí ve středu mimořádný Výkonný výbor FAČR.



Nejde v pravém slova smyslu o amnestii, jak o ní psal deník Sport v minulých dvou dnech. Pokud však policie kauzu, která je namířena proti Plzni, nerozplete, což není vůbec vyloučeno, fakticky o amnestii půjde. Plzeň i Sparta, která na korupci upozornila, totiž budou v klidu.

„Ať bude disciplinárka ve vyšetřování pokračovat, nebo ho zastaví, je to špatně. Ale která z těch variant je menší zlo? Je to nekonečná kauza, ve které se budeme plácat a jenom fotbalu škodit. Už nemůže být dobře dořešená, je to už stejně zmršené,“ vysvětluje dobře informovaný zdroj Sportu.

Avizované „řešení“ má jeden podstatný háček. V cestě mu stojí šéf disciplinárky Jiří Golda, který se před několika dny nechal slyšet, že bez potrestání Plzně nebo Sparty kauzu neuzavře. „Chci postupovat padni komu padni, ale s panem předsedou se ne úplně na řešení shodneme,“ přiznal.

Jakým směrem se kauza korupce v českém fotbale může ubírat, o tom každopádně hodně napoví už středeční jednání fotbalové generality.

Více o korupční kauze čtěte v úterním deníku Sport.

Šéf FAČR Miroslav Pelta naznačuje, že by chtěl korupční kauzu v českém fotbale rozseknout po svém. Má ďábelský plán.
Šéf FAČR Miroslav Pelta naznačuje, že by chtěl korupční kauzu v českém fotbale rozseknout po svém. Má ďábelský plán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud