11. listopadu 2016 • 22:35

Česko - Norsko 2:1. Naděje v boji o MS! Trefili se Krmenčík a Zmrhal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Fotbalisté české reprezentace se dočkali a v kvalifikaci na MS 2018 v Rusku slavili první výhru, když na domácí půdě porazili Norsko 2:1. Skvělou premiéru v národním dresu zažil útočník Plzně Michael Krmenčík, který ukončil trápení týmu Karla Jarolíma v koncovce. Ve druhém poločase přidal druhou branku záložník Slavie Jaromír Zmrhal. V 87. minutě hosté snížili zásluhou Joshuou Kingem, ale Češi vyrovnání nepřipustili a mohli se radovat z důležitých třech bodů.



Český celek díky vítězství oživil šance na postup. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se posunuli před dnešního soupeře na čtvrté místo ve skupině a na dvojici Severní Irsko, Ázerbájdžán ztrácejí dva body. Tabulku vede bez ztráty bodu Německo.

Na mistrovství v roce 2018 postoupí přímo jen vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých příček čeká baráž o zbylá čtyři místa. V dalším kvalifikačním duelu se Češi v březnu představí v San Marinu, letošní rok uzavřou v úterý přípravným zápasem v Mladé Boleslavi proti Dánsku.

Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
Video se připravuje ...

Trenér Jarolím překvapil a do sestavy nasadil nováčka Krmenčíka i Zmrhala, který předtím za reprezentační A-tým odehrál jen 17 minut proti Ázerbájdžánu. Nasazení obou těchto hráčů se později ukázalo jako klíčové.

V Edenu padal déšť se sněhem, Češi ale fanoušky rychle zahřáli, protože do utkání o naději vstoupili velkým náporem. Ve třetí minutě našel Dočkal křížnou přihrávkou Zmrhala a jeho střela jen těsně minula tyč.

O tři minuty později měli domácí ještě blíž ke gólu. Kadeřábkův centr z pravé strany srazil stoper Hovland nohou a míč, který se snášel do branky, gólman Jarstein pohotovou hlavičkou vyrazil na břevno.

Zmrhal: Z gólu na svém domácím stadionu mám dvojnásobnou radost
Video se připravuje ...

V 11. minutě už český tým prolomil čekání na první trefu v kvalifikaci. Dočkal ve skluzu posunul míč za obranu, kam si naběhl Krejčí, přihrál napravo na Krmenčíka a ten doklepl do sítě. Češi po premiérovém gólu plzeňského útočníka v reprezentaci skórovali po 285 minutách.

Domácí poté ubrali z tempa a do hry se dostali i Norové. Chvílemi soupeře sevřeli před vápnem a jedinou nebezpečnou střelu vyslal k Vaclíkovi ve 34. minutě Johansen, který z dálky těsně minul. Naopak v závěru poločasu měl další možnost Krmenčík, ale hlavou netrefil.

Dvě minuty po pauze si už český celek pojistil náskok. Pod gól se opět výrazně podepsal Dočkal, který se ve středu pole uvolnil a poslal do úniku Zmrhala. Ten nezaváhal, propálil Jarsteina a stejně jako Krmenčík se mohl radovat z premiérové trefy v reprezentačním A-týmu.

Domácí se uklidnili a další gól mohl přidat Krmenčík, který po centru v pádu minul. Češi třetí branku nevstřelili a ze závěru ještě bylo drama. V 87. minutě snížil z otočky King, víc už ale Seveřané nestihli.

Vaclík: Vítězství i gól byly strašně důležité
Video se připravuje ...

Krmenčík: Teď chci být v reprezentaci důležitým hráčem
Video se připravuje ...

11. 11. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
11. listopadu
20:45
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 11. Krmenčík, 47. Zmrhal

Hosté: 86. J. King

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Sivok (C), Brabec, Novák – Krejčí (86. Skalák) – Dočkal, Droppa (81. Pavelka), Hořava, Zmrhal – Krmenčík (81. Schick).

Hosté: Almenning Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Tettey – Skjelbred (C) (50. Daehli), Johansen (C), Berget (71. T. Elyounoussi) – Henriksen (60. Diomandé), J. King.

Náhradníci

Domácí: Koubek, Pavlenka, Gebre Selassie, Kalas, Barák, Skalák, Pudil, Pavelka, Kopic, Suchý, Schick, Škoda

Hosté: Nyland, Grytebust, Strandberg, Nordtveit, Søderlund, Elyounoussi, Daehli, Svensson, Linnes, Helland, Jenssen, Diomandé

Karty

Domácí: Dočkal

Hosté: Aleesami

Rozhodčí

Nijhuis – van de Ven, Schaap (všichni Nizozemsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha

Návštěva

16 411 diváků

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud