25. března 2017 • 18:00

Hororový faul v Irsku: Coleman půl roku mimo, hříšník skončil v slzách

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půl roku bez fotbalu bude muset vydržet Seamus Coleman. Kapitán irského národního týmu musel být odnesen ze hřiště při pátečním zápase s Walesem, ve kterém mu obránce soupeře Neil Taylor nevybíravým skluzem zlomil nohu. Na podporu zraněného beka se semknul celý fotbalový svět, jeden z jeho spoluhráčů se ale překvapivě zastal i Taylora, který byl za faul vyloučen.



K nešťastné události se vyjádřil útočník Shane Long, který byl první, kdo Colemana po faulu utěšoval. „Všichni ho milujeme, je to skvělý člověk, bude to velká ztráta,“ uvedl forvard Southamptonu a na rozdíl od většiny ostatních hned nezatracoval provinilce Taylora.

„Věděl, že ho trefil dost vysoko, myslím, že se kvůli tomu i rozplakal. Byl to hrozný zákrok, který nejde obhájit, ale nemyslím si, že byl úmyslný. Neil musí vědět, v jakých bolestech teď Seamus je, sám to zažil,“ připomněl Long Taylorův incident z roku 2012. Tehdy si velšský bek v dresu Swansea zlomil kotník a na trávník vyběhl až po šesti měsících.

Přinejlepším tak dlouhá rekonvalescence by měla čekat i Colemana, který v Dublinu podstoupil operaci dvojité fraktury. Vynechá tak minimálně tři reprezentační utkání a svému klubu, anglickému Evertonu, nebude moci vypomáhat na začátku nové sezony Premier League. Podle novináře Nathana Murphyho ale Coleman vyběhne na trávník nejdříve v roce 2018.

Podporu zraněnému obránci vyjádřil nejen jeho klub a oba reprezentační výběry, při jejichž zápasu k hrůznému zákroku došlo. K přání bezproblémového a brzkého uzdravení se připojil Wayne Rooney , Hector Bellerín nebo moderátor James Corden.

"Za ty roky jsem ve svém klubu potkal hodně hráčů, ale nikdo z nich si své pozice nevážil tolik, jako Seamus. Myslím na tebe v těchto těžkých časech, příteli," vzkázal Colemanovi skrze Instagram boxer Tony Bellew, známý fanoušek Evertonu. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud