Jakub Dvořák
16. června 2017 • 14:10

Co dělá nejlepší střelec EURO? Kliment čeká na Dány, do Stuttgartu se nevrátí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety byl nečekanou kometou z EURO do 21 let v Česku. Útočník Jan Kliment se po hattricku do sítě Srbska stal nejlepším střelcem turnaje a vykopal si přestup do bundesligového Stuttgartu. Nyní však 23letý útočník řeší, co bude s jeho budoucí kariérou. Ve Stuttgartu, kde má platnou smlouvu, s ním nepočítají a ve hře je přestup do dánského Bröndby Kodaň, kde v minulé sezoně hostoval.



Na domácí šampionát Kliment málem nejel. K týmu se připojil až na soustředění v Rakousku, kde si vybojoval místo v konečné nominaci. Pomohl mu také nedostatek jiných útočníků, například Matěje Vydru nepustil na turnaj majitel Watfordu.

Stačil však jeden zápas a jihlavský forvard o sobě dal pořádně vědět. Třemi góly sestřelil ve druhém utkání v základní skupině Srby a přispěl k vítězství 4:0. Víc gólů na turnaji žádný jiný hráč nedal.

Po vydařeném zápase se okamžitě začalo spekulovat, kam zamíří z Jihlavy. Mluvilo se o tuzemské špičce. Zmiňovaná byla Viktoria Plzeň i Sparta. Kliment si však vybral ze tří zahraničních nabídek bundesligový Stuttgart. V nejvyšší německé soutěži si připsal osm startů (158 minut), jeden gól a poté, co klub sestoupil, zamířil na roční hostování do Bröndby Kodaň.

Jan Kliment strávil poslední sezonu na hostování v dánském Bröndby Kodaň
Jan Kliment strávil poslední sezonu na hostování v dánském Bröndby Kodaň

Ani zde se však český talent nerozstřílel. V 19 duelech nasbíral 640 minut na hřišti a zaznamenal jeden gól. A jeho budoucnost je opět nejistá. Ve Stuttgartu s ním nepočítají, i když má v klubu platnou smlouvu ještě na dva roky.

„Momentálně je Honza zpátky v Dánsku a připravuje se s Bröndby, kde mu 30. června vyprší hostování. Do dvou týdnů budeme vědět, zda bude v klubu pokračovat,“ uvedl pro iSport.cz Klimentův agent David Nehoda.

Nejlepší střelci EURO U21 2015
3 góly Kliment (ČR)
2 góly Volland (Německo), Benassi (Itálie), Mário (Portugalsko), Guidetti (Švédsko), Tibbling (Švédsko)

Jeho návrat do Stuttgartu je podle Nehody vyloučený. Německý magazín Kicker informuje o tom, že by zájem mělo několik nejmenovaných klubů z druhé bundesligy, k tomu se však Nehoda zatím nechtěl vyjadřovat.

A návrat do Česka? „Nebráníme se ničemu. Ať už jiné zahraniční nabídce, či domácí,“ dodal Nehoda.

Jak si vedli Češi na EURO do 21 let? Stříbro, zlato i král střelců Kliment
Video se připravuje ...

Kliment má Zlatou kopačku. Je to první velká bota, smál se král střelců ME
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud