25. června 2017 • 04:57

Hyský o Zimovi při gólu: Brankář se lekne a uhne balónu? Nepochopitelné!

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to úder, ze kterého se česká jednadvacítka už nevzpamatovala. Až do 72. minuty utkání s Dánskem držela remízu 2:2 a naději na výsledek, který by ji mohl posunout do semifinále EURO. Po třetím gólu Zohoreho ze 72. minuty odhodlání zhaslo a Dánové pak zvýšili na konečných 4:2. Televizní expert Martin Hyský se zaměřil na reakci brankáře Lukáše Zimy. Vyčetl mu, že se v klíčové chvíli lekl míče. „Naprosto špatná reakce,“ řekl ve studiu ČT:



Zima, který v uplynulé sezoně dělal dvojku v FC Janov, na turnaji střídal dobré a špatné chvíle. Nevyšel mu už úvodní zápas s Německem (0:2), ačkoliv chytil penaltu, při vítězství na Itálií naopak vychytal dvě velké šance a poradil si i se špatnou malou domů od Milana Havla.

Na poslední vystoupení ve skupině nebude Zima vzpomínat také v dobrém. „Podal hodně slabý výkon, dva góly jdou na jeho vrub. Takhle se brankář na jeho úrovni chovat nemůže,“ zkritizoval ho Hyský ostře.

Vyčetl mu situaci při třetím gólu. K zaváháním už došlo na začátku celé akce, kdy Dánové přečíslili českou obranu. Na hráčích v poli bylo znát, že jim v závěrečné fázi zápasu postupně ubývají síly. „ Holzer a Havel toho měli plné zuby,“ komentoval to Hyský.

Míč se dostal blízko před branku, kde Kenneth Zohore prudce zakončil. Střela útočníka, který působí v druhé anglické lize, těsně minula Zimovu hlavu, kterou český brankář nahnul na stranu. „Je pro mě nepochopitelné, co předvede. Úplně se lekne balónu a uhýbá. Brankář se prostě balónu bát nemůže. Kdyby zůstal stát, trefilo by ho to do hlavy a mohl gólu zabránit,“ divil se Hyský, jak Zima zareagoval. „I kvůli jeho chybě jsme gól dostali. Naprosto špatná reakce,“ shrnul svoji kritiku.

Třetí trefu Dánů považoval za zlomový moment, po kterém padly i poslední naděje na český úspěch. „Pak došly i psychické síly,“ řekl televizní expert.

Myšlenky na postup vystřídala realita. Lavičkův tým skončil ve skupině C poslední a s EURO se rozloučil.

Trenér Lavička po vyřazení: Klukům jsem poděkoval, vyprofilovali se v osobnosti
Video se připravuje ...

Trávník: Cíl byl postoupit ze skupiny, na hřišti jsme ale nechali všechno
Video se připravuje ...

Vyřazení ovlivnila především úvodní prohra s Německem, myslí si stoper Simič
Video se připravuje ...

 

Černý: Tým má stoprocentně větší potenciál, budou to teď těžké chvilky
Video se připravuje ...

Schick: Skončili jsme poslední, ale ostudu jsme neudělali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud