26. června 2016 • 08:50

USA bez medaile. Domácí padli na Copě América v řeži o bronz s Kolumbií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kolumbie obsadili třetí místo na Copě América. V utkání o bronz na výročním jihoamerickém šampionátu porazili domácí Spojené státy americké 1:0, jediným úspěšným střelcem byl útočník AC Milán Carlos Bacca. O titulu se rozhodne v noci na pondělí SELČ v repríze loňského finále mezi Argentinou a obhájci prvenství z Chile.



Malé finále rozhodl po půlhodině hry Bacca, který ve skluzu z blízka dostal míč do branky Tima Howarda. Výběr pořadatelské země měl ve druhé půli dvě velké šance na vyrovnání, ale přímý kop Clinta Dempseyho bravurně zneškodnil brankář David Ospina, Bobby Wood trefil tyč. Chvíli před tím ale také střela Juana Cuadrada skončila na břevně americké branky. V nastaveném čase byli vyloučeni po vzájemné konfrontaci domácí Michael Orozco a kolumbijský obránce Santiago Arias.

Pro tým USA turnaj skončil tak, jak před 22 dny začal. Ani v zahajovacím utkání totiž nestačil na Kolumbii (0:2). Trenér Jürgen Klinsmann ale mužstvo i přes porážku za poslední zápas pochválil. "V bezvýznamném utkání o třetí místo předvést takový výkon, to zaslouží kompliment," řekl německý kouč.

Jeho tým vyrovnal dosud nejlepší umístění na Copě z roku 1995, tehdy také podlehl v posledním utkání Kolumbii. Ta dosáhla na nejlepší výsledek od triumfu v turnaji v roce 2001.

Copa América, fotbalové mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky:

O 3. místo (Glendale):

USA - Kolumbie 0:1 (0:1)

Branka: 31. Bacca. ČK: 90.+4 Orozco - 90.+4 Arias.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud