20. září 2014 • 19:18

CELÝ SESTŘIH: Brno doma válí. Nad Libercem vyhrálo 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zbrojovky Brno vyhráli v sobotním utkání Synot ligy nad Libercem 1:0 gólem záložníka Jana Sýkory. Brno doma bodovalo pojedenácté za sebou a je už na 7. místě tabulky.



Těsně před utkáním se rozpoutal pořádný liják a hřiště vydatně pokropil. Začínalo se tak na podmáčeném terénu, na které se obtížně kombinovalo. Zpočátku duelu byli aktivnější hosté. Jejich největší šanci spálil v desáté minutě po přiklepnutí Frýdka konžský útočník Delarge. Ocitl se sám před gólmanem Hladkým, balón ale poslal vedle branky. To bylo od hostů v prvním poločase vše. Dál už se prosazovala víc Zbrojovka.

Kompletní sestřih: Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:0
Video se připravuje ...

Hned po liberecké šanci šli domácí do protiútoku a z pohledné kombinace na pravé straně vytěžili první branku utkání. Vávra našel po sérii narážeček přesným centrem hlavu Sýkory a ten už neměl problém otevřít skóre.

Možná v ještě jasnější šanci se zjevil Sýkora o chvíli později a opět v tom měl prsty Vávra. Osamocený se hnal na libereckého brankáře, nečekanou přihrávkou svého parťáka vybídl ke skórování, Sýkora však ve skluzu branku minul. V závěru poločasu stihla Zbrojovka ještě několikrát roztleskat své příznivce, další gól už ale nepřidala.

Druhý poločas začali hosté opět aktivněji. Nejprve tečoval po rohu míč na břevno Hadaščok, druhou šanci Calazanse zmařil výborným vyběhnutím domácí gólman Hladký.

Poté však měla blíž k brance zase Zbrojovka, která podnikala nebezpečné kontry do rozhozené obrany Slovanu. Blízko od úspěchu byl nejprve opět Sýkora a v úplném závěru střídající Hyčka. Jeho tečovaná střela však skončila jen na tyči.
Liberec se na žádný závěrečný tlak nezmohl, diváci tak na stadionu v Srbské ulici nadšeně tleskali brněnským hráčům

Brno - Liberec: Gól Jana Sýkory na 1:0
Video se připravuje ...

Zbrojovka Brno - Liberec: Šance domácího Pavla Zavadila
Video se připravuje ...

BRNO - LIBEREC: Veliká šance domácího Jana Sýkory
Video se připravuje ...


8. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 10. Sýkora. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Ratajová. ŽK: Košťál - Pavelka, Ďubek, Karišik. Diváci: 3284.

Sestavy:
Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Schuster - Malík, Fischer, Zavadil, Lutonský - Brigant (68. Hyčka), Vávra (76. Moukanza), Sýkora (81. Šumbera). Trenér: Kotal.
Liberec: Kolář - Mudra, Pimpara, Karišik, Fleišman - Dydowicz - Ďubek (76. Luckassen), Pavelka, Frýdek, Delarge (57. Calazans) - Hadaščok. Trenér: Slovák.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud