20. září 2014 • 23:30

VIDEO: Penalta proti Slavii? Černý padal první, přesto fauloval

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klíčový moment, který rozhodl vršovické derby, vyvolal hned na hřišti velké diskuze.  Zákrok slávisty Milana Černého na kolumbijského záložníka Jhona Mosquera z 59. minuty posoudil rozhodčí Pavel Orel jako penaltový. Z pokutového kopu dal vítězný gól kapitán Bohemians 1905 Josef Jindříšek.



Byla penalta oprávněná, nebo ne? Ani televizní záběry nenabídly jednoznačnou odpověď. Po centru domácího Jana Moravce nabíhali společně k brance Mosquera s Černým. Oba padli k zemi, slávistický záložník dokonce dřív. Mosquera podle všeho zavadil o jeho nohu. Sudí pak dlouho neváhal a ukázal na puntík v pokutovém území.

Černý marně rozhazoval rukama a společně s kapitánem Martinem Latkou se snažil rozhodčímu vysvětlit, že neměl důvod pískat proti Slavii. O chvíli později domácí kapitán Josef Jindříšek poslal Klokany do vedení, které dokázali do konce utkání ještě zvýraznit a vítězit 2:0.

Kompletní sestřih: Bohemians 1905 - Slavia 2:0
Video se připravuje ...

Po zápase se emoce zklidnily. "Šlo na mýho hráče, jak jsem padal, tak zakopl mě. To, že jsme byli horší, na to neměla vliv ani penalta. Když nám nic nefunguje, musíme hrát týmově," nabídl svůj pohled Černý v rozhovoru pro ČT.

Ani brankář Slavie Karel Hrubeš netvrdil, že měl sudí postupovat jinak, ačkoliv sporný moment viděl pěkně zblízka.  „Penalta se mohla pískat, i nemusela pískat. Na to se nedá nic říct.“

Příčiny slávistické prohry ležely někde úplně jinde. Bohemians působili po celý zápas mnohem aktivněji a dokázali, že jejich forma jde vzhůru. V případě Slavie naopak po velmi dobrém vstupu do sezony nabrala sestupný trend.

„Výpadek formy by se dal pochopit, ale neplníme, co máme, ale nenecháme na hřišti 100 procent,“ uznal Hrubeš.

Bohemians 1905 - Slavia Praha: Šance Jana Moravce
Video se připravuje ...

Zase bez bodu. Fotbalisté Slavie prohráli s Bohemians 1905 0:2.
Zase bez bodu. Fotbalisté Slavie prohráli s Bohemians 1905 0:2.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud