2. října 2017 • 21:00

Arsenal válí, pomohla i Sánchezova kulišárna! Čech je rád za fanoušky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci srpna dostali dvě kruté facky, které s nimi pořádně zamávaly. Když Arsenal padl na Stoke (0:1) a hned poté i na Liverpoolu (0:4), nenesli to fanoušci zrovna lehce. V září však „Kanonýři“ předvedli strhující jízdu, která měla alespoň trochu obměkčit naštvané obecenstvo na Emirates Stadium. Naposledy to odnesl nováček z Brightonu, proti kterému se blýskl parádní asistencí Alexis Sánchez. „Cítíme, že jsme si získali fanoušky zpátky a budeme se snažit je udržet spokojené, co nejdéle to jen půjde,“ uvedl po nedělním utkání Petr Čech.



Čtyři ligové zápasy, tři výhry a pouze jedna bodová ztráta – cenná remíza na půdě Chelsea. Výkony Arsenalu měly v posledních týdnech patřičná měřítka. Klub, který na konci srpna naštval vlastní fanoušky, měl co napravovat.

„Momentálně hrajeme jako tým opravdu dobře. Každý si svědomitě plní své úkoly na hřišti,“ ocenil spoluhráče český brankář Petr Čech . V nedělním zápase proti nováčkovi z Brightonu pomohla k výhře i parádní akce Alexise Sáncheze. V pokutovém území „Racků“ nezištnou patičkou uvolnil Alexe Iwobiho a ten už neměl problém skórovat.

„To byl okamžik krásy,“ rozplýval se po zápase trenér Arséne Wenger. „Alexis si vedl po celý zápas fakt dobře, rozdával skvělé přihrávky a tato byla jedna z nich,“ dodal.

Posledních pět ligových zápasů Arsenalu
Liverpool - Arsenal 4:0
Arsenal - Bournemouth 3:0
Chelsea - Arsenal 0:0
Arsenal - WBa 2:0
Arsenal - Brighton 2:0

„V minulých zápasech, které se nám nepovedly, jsme měli dost špatných věcí, ale zapracovali jsme na nich. Nyní můžete vidět odhodlání, které z našeho týmu sálá. Hrajeme zodpovědně v obraně a se stejným zaujetím i útočíme. Jedině tímto způsobem se můžeme někam posunout,“ nešetřil chválou po výhře Čech.

Proti Brightonu to byl pro 35letého rodáka z Plzně už čtvrtý zápas v řadě, ve kterém neinkasoval a připsal si 194. nulu v Premier League. Byl však zároveň jediným Čechem ze tří, kteří se mohli zápasu účastnit. Jiří Skalák a Aleš Matějů nebyli připraveni ani mezi náhradníky hostujícího celku.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Brighton 2:0. Čech si připsal další nulu
Video se připravuje ...

Shkodran Mustafi pomohl k výhře Arsenalu nad Brightonem
Shkodran Mustafi pomohl k výhře Arsenalu nad Brightonem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud