2. ledna 2014 • 09:52

Mata se zlobil na Mourinha. Nechápal, proč ho brzy vystřídal

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdu fotbalistů Chelsea naštvalo brzké střídání. Juan Mata máchal rukou a nevěřícně kroutil hlavou. Nerozuměl, proč ho trenér José Mourinho vystřídal v zápase se Southamptonem (3:0) už v 53. minutě. O tom, že je španělský záložník nespokojený se svým současným postavením v klubu, se šuškalo dlouho. Ale až teď dal svou frustraci najevo takhle veřejně.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 1. • 16:00
Southampton FC
Southampton FC
0:3
ONLINE
1. ledna
16:00
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 60. Torres, 71. Willian, 82. Oscar

Sestavy

Domácí: Davis (C) – Chambers, Fonte, Lovren, Shaw (46. Clyne) – Rodriguez, Schneiderlin, Davis (76. Ward-Prowse), Cork (60. Lambert), Lallana – Ramírez.

Hosté: Čech – Azpilicueta, Cahill, Terry (C), Cole – Schürrle (53. Willian), Ramires, Mata (53. Oscar), Mikel, Hazard (85. Essien) – Torres.

Náhradníci

Domácí: Gazzaniga, Clyne, Jošida, Hooiveld, Ward-Prowse, Lambert, Gallagher

Hosté: Schwarzer, Kalas, Essien, Oscar, Willian, Ba, Eto´o

Karty

Domácí: Ramírez, Cork, Lovren, Clyne

Hosté: Oscar

Rozhodčí

Atkinson – Burt, Flynn

Stadion

St. Marry's Stadium, Southampton

„Neviděl jsem jeho reakci, ale určitě byl zklamaný z výsledku (Mata střídal za stavu 0:0), protože jsme museli tenhle zápas vyhrát. Pokud by se nám to nepodařilo, tak by se rozdíl mezi námi a lídry tabulky zvětšil. Na konci zápasu se každý, včetně Maty, radoval z výhry,“ snažil se uklidnit situaci José Mourinho.

Tomu se ale těžko věří. Mata patřil v předchozích dvou sezonách k nejlepším hráčům Chelsea. Jenže s návratem Mourinha přišel o status klíčového hráče a portugalský kouč ve většině zápasech upřednostňuje jiné hvězdy.

Když pak Mata v neděli dostal šanci v základní sestavě, ale na hřišti se ohřál jen necelou hodinu, frustrace vyplula na povrch. Při střídání se s Mourinhem navzájem ignorovali a po gestech, která následovala, musel španělského záložníka utěšovat Michael Essien.

„Nechci, aby Juan Mata odešel. To je můj názor a moje přání. Ale moje dveře jsou otevřené. Dveře klubu jsou otevřené. Jestli chce s námi mluvit, tak může,“ doplnil Mourinho.

Tato slova si některá média přeložila tak, že pokud chce Mata odejít, Mourinho mu v přestupu bránit nebude. Na přímý dotaz ale odpověděl jasně: „Pokud se mě ptáte, jestli ho chci prodat, tak nechci.“

Mourinhovi však nelze střídání vyčíst, protože se mu povedlo. Matu společně se Schürrlem stáhl za stavu 0:0 a na hřiště poslal Williana a Oscara. Nejenže oba vstřelili gól, ale druhý jmenovaný připravil všechny tři. Chelsea porazila Southampton 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud