19. srpna 2014 • 21:40

Fanoušci United zuří! Více utratilo za hráče jen PSG, výsledky ale nejsou

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci tradičních klubů si v Anglii často stěžují na rozmach Chelsea či Manchesteru City, za kterým stojí prý jen peníze. Tím se v posledním neúspěšném roce rádi utěšovali také příznivci Manchesteru United. Jenže to je velký omyl! Právě „Rudí ďáblové“ utratili v posledních pěti přestupových oknech z klubů na Ostrovech za hráče nejvíce peněz. Celkově dokonce více než Real či Barcelona.



Manchester United ve svém prvním zápase pod novým trenérem Louisem van Gaalem zklamal. Na domácím hřišti prohrál se Swansea 1:2, zatímco všichni ostatní aspiranti na nejvyšší příčky uspěli. Fanoušci to přičítají přestupovému oknu, ve kterém si podle nich klub nevedl příliš dobře.

Výmluvy, že United neutrácí za hráče zbytečně vysoké částky jako jeho konkurenti, ale určitě neobstojí. Jen v létě vydal klub přes miliardu korun za teprve devatenáctiletého Luka Shawa ze Southamptonu. Jen o pár desítek milionů méně stál Ander Herrera.

Za posledních pět přestupových období vydal klub celkem 165 milionů liber (5, 7 miliardy korun)! Více za stejnou dobu za hráče zaplatilo jen PSG. Francouzi ovšem budovali úplně nový tým.

Nejvíce utrácející týmy v posledních pěti přestupových oknech
PSG 8,2 miliardy korun
Manchester United 5,7 miliardy korun
Barcelona 5,4 miliardy korun
Chelsea 4,8 miliardy korun
Real Madrid 4,4 miliardy korun
Manchester City 3,7 miliardy korun

Tristní je pohled na kluby pod United. Méně za nové hráče zaplatily i Manchester City, Chelsea, Barcelona či Real. A jejich týmy přitom vypadají mnohem lépe. To si ostatně myslí i bývalý kapitán „Rudých ďáblů“ Gary Neville.

„Za stejné nebo alespoň podobné peníze, které United utratili v posledních dvanácti měsících, mohli koupit Balea, Kroose, Fábregase a Filipe Luise,“ vypočítával Neville.

Jen pro představu. Mistr světa Toni Kroos stál Real Madrid méně, než United Marouane Fellaini. Není divu, že fanoušci zuří.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Swansea 1:2
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud