26. května 2015 • 19:41

Kadlecův Frankfurt je bez trenéra. Schaafa naštvali špioni v kabině

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt, kterému patří i český útočník Václav Kadlec, jsou bez trenéra. Thomas Schaaf požádal vedení o rozvázání smlouvy. Devátý tým bundesligy nyní shání adekvátní náhradu. Klubové vedení údajně preferuje mladého kouče Saschu Lewandowského, který působil například v Leverkusenu.



Václav Kadlec se bude v letní přípravě s Eintrachtem hlásit novému trenérovi. Thomas Schaaf, který přišel k týmu před rokem, totiž na svůj post rezignoval.

Hlavním důvodem je únik informací z kabiny a mediální útok na jeho osobu. Schaaf ve svém prohlášení popisuje, jak přišel k týmu, zapracoval nové hráče, což se mu podařilo. Fanoušci podle něj změny přijali a podporovali ho.

Jenže postupem času začala media zpochybňovat jeho práci. Po porážce v 31. kole na hřišti Brém (0:1), se objevil vážný problém. Do novin se dostala informace, že má Schaaf problém s kabinou a část kádru je proti němu.

„Narážky, které se objevovaly v médiích ohledně mé osoby a práce, byly až neuvěřitelné a nepochopitelné. Taková obvinění nemohu akceptovat. Proto jsem se rozhodl rezignovat,“ napsal Schaaf ve svém prohlášení.

Spekulovalo se o tom, že by informace mohl vynést dokonce někdo z vedení klubu. Jediný sportovní ředitel Bruno Hübner se trenéra zastal a po výhře nad Hoffenheimem (3:1) řekl, že to co se stalo trenérovi, není správné.

Sám Schaaf řekl, že po dobu 14 let, kdy působil na lavičce Werderu Brém, se nikdy s podobnými intrikami nesetkal.

Žhavým kandidátem na jeho místo by mohl být mladý trenér Sascha Lewandowski, který v minulosti vedl Bochum, nebo Bayer Leverkusen.

Prohlášení výkonného ředitele Heriberta Bruchhagena:

"Thomas Schaaf dosáhl všech cílů, které jsme si stanovili před začátkem sezony. Skončil na deváté pozici s 43 body. Naše spolupráce byla dobrá. Vzhledem k tomu, co proběhlo v posledních dnech v médiích, je nám líto, že už nebude pokračovat v našem klubu. Snažili jsme se ho přesvědčit, aby o rezignaci ještě popřemýšlel, a s žádnými trenéry jsme nejednali. Přejeme Thomasovi vše nejlepší do jeho budoucího angažmá a nyní je na nás, abychom našli jeho nástupce.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud