21. prosince 2016 • 19:45

Snadněji už to snad nejde! Pekhart dal šílený gól v řecké lize

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoční svátky a pohodu si Tomáš Pekhart určitě hodně užije. Přispěje k tomu i aktuální forma českého fotbalisty. 27letý útočník AEK Atény se podruhé po sobě prosadil v řecké lize, tentokrát kuriózním způsobem. V utkání s Gianninou (1:1) mu k úvodní trefě pomohl obří hrubkou hostující gólman.



Domácí AEK Atény hrálo už od desáté minuty v oslabení, když šel předčasně do sprch Aravidis. První branka přišla až ve druhém poločase, kdy se prosadil důrazný čahoun ze Sušice.

Brankář Konstantinos Peristeridis se snažil udržet tečovaný míč před brankovou čarou, aby svůj tým zachránil od rohového kopu. Jenže spoluhráčům nakonec ublížil.

Padající brankář totiž prohrál souboj s dotírajícím útočníkem, míč se vykutálel zpod jeho těla před brankovou čáru. Tam jako první doběhl Tomáš Pekhart a bez problémů zakončil do odkryté sítě.

VIDEO: Pekhartův gól v čase 1:03

Zápas nakonec skončil remízou, když v nastavení (možná z ofsajdové pozice) vyrovnali hosté na konečných 1:1. AEK je tak po podzimní části ligy s 20 body na pátém místě (kvůli odloženému začátku soutěže se stihlo pouze 12 utkání, úvodní dvě kola se budou dohrávat na začátku ledna).

Pekhart vstřelil pravděpodobně jeden z nejsnažších gólů své kariéry. Potvrdil rostoucí formu z posledních týdnů - v lize se prosadil ve druhém zápase po sobě, za AEK se v sezoně trefil popáté. Začíná splácet důvěru trenéra, který mu dává prostor v základní sestavě.

"Dostal jsem šanci a snažil se pomoci hlavně týmu. Těší mě, že jsem potřetí v krátké době nastoupil od začátku a vždy z toho byl gól. Ale hlavní je, že to přineslo dobrý výsledek," vykládal řeckým novinářům devantenáctinásobný český reprezentant už po předchozím zápase s Levadiakosem (4:0).

Český útočník AEK Atény Tomáš Pekhart střílí branku v řecké lize
Český útočník AEK Atény Tomáš Pekhart střílí branku v řecké lize

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud