24. dubna 2014 • 15:25

Barcelona může nakupovat, chystá velké posily. Za koho utratí 3,3 miliardy?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od chvíle, co katalánskému gigantovi FIFA zrušila zákaz přestupů, střádá Barcelona velmi odvážné plány. Tým, který letos vypadl ve čtvrtfinále Ligy mistrů, potřebuje razantně doplnit kádr. Vedení hodlá v létě do nákupů investovat až 120 milionů euro (3,3 miliardy korun). Kdo by mohl na Nou Camp zamířit?



Barcelona si zhluboka oddechla. FIFA klubu dočasně zrušila zákaz transferů, takže v létě bude moct být aktivní na přestupovém trhu. Katalánci budou zcela jistě shánět brankáře a minimálně jednoho stopera, mluví se i o posilách do ofezivních řad.

MARC-ANDRÉ TER STEGEN, ALEN HALILOVIČ

Dva zřejmě už dopředu podepsaní hráči. Ani jeden by ale v létě v Barceloně nemohl nastoupit, pokud by FIFA trvala na zákazu přestupů. Ter Stegen, mladý gólman Borussie Mönchengladbach, by v týmu měl nahradit loučícího se (a momentálně dlouhodobě zraněného) Victora Valdése.

Alen Halilovič, teprve sedmnáctiletý supertalent z Dinama Záhřeb, je zase považován za možného nástupce Lionela Messiho. Halilovič se stal nejmladším reprezentantem v historii Chorvatska, v Barceloně by od léta měl začít svůj pětiletý kontrakt. Nastoupí nejdřív v béčku, kde by měl dál rozvíjet svůj obrovský talent.

STOPEŘI

Tady Barcelonu nejvíc tlačí bota. Carles Puyol, kapitán dlouhodobě sužovaný zdravotními problémy, dopředu oznámil, že v létě v Barceloně skončí. Katalánci dlouhodobě lákají Davida Luize z Chelsea, letos v létě by zástupce londýnského klubu konečně mohli přesvědčit. K Piquému, Mascheranovi a Bartrovi by mohl přibýt ještě mladý Aymeric Laporte, 19letý stoper z Francie hájící barvy Athletic Bilbao.

NÁSTUPCI XAVIHO A ALVESE

Barcelona se zcela jistě zaměří i na posílení směrem dopředu. Hostování v Evertonu skončí šikovnému útočníkovi či záložníkovi Gerardu Deulofeu. Server Yahoo spekuluje o tom, že klíčového středopolaře Xaviho by mohla zlákat nabídka z americké MLS. Dirigentskou taktovku by po něm postupně mohl převzít Cesc Fábregas, který na podobném postu zářil během působení v Arsenalu. Poslední rok smlouvy běží ofenzivnímu pravému bekovi Danielu Alvesovi. Naopak Barcelona chystá nový kontrakt Lionelu Messimu, aby z něj udělala nejlépe placeného hráče světa. 

Barcelonští fotbalisté mají důvod k radosti, v létě jim mohou přijít noví kamarádi!
Barcelonští fotbalisté mají důvod k radosti, v létě jim mohou přijít noví kamarádi!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud