19. listopadu 2014 • 17:45

Možná odejdu z Barcelony, překvapil Messi. Co ho v klubu trápí?

Autor: jon, jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná a nečekaná novinka pro fanoušky Barcelony. Fenomenální Argentinec Lionel Messi vůbec poprvé vyřkl do světa myšlenku, že celou kariéru nemusí strávit v katalánském dresu. "Věci někdy nefungují tak, jak byste si představovali," připustil 27letý útočník možný přestup v rozhovoru pro argentinský deník Ole.



V Barceloně to zřejmě pořádně skřípe. Slova Lionela Messiho zcela jistě vyvolají velké obavy u fanoušků i klubových šéfů. Klíčový muž týmu a jeden z nejlepších fotbalistů historie totiž poprvé nahlas připustil, že by jeho katalánská mise nemusela trvat věčně.

"Žiju přítomností. Chci zažít dobrý rok a získat s Barcelonou tituly. Pak se uvidí," prohlásil Messi v rozhovoru pro argentinský deník Ole. "Fotbal je plný zvratů. I když jsem vždy opakoval, že zde chci zůstat navždy, někdy se věci dějí jinak, než chcete. Tím spíš ve fotbale, který se neustále mění."

Pokud by se Messi rozhodl pro odchod z klubu, vyvolalo by to pořádný poprask. Zájemci by se určitě našli, existuje mnoho fotbalových gigantů prahnoucích po Messiho službách. PSG, City, možná Bayern Mnichov i další by se jistě přetrhli, aby fotbalového génia získali.

Lionel Messi respektuje rozhodnutí trenéra Enriqueho.Foto EPA

Měli by to ale pořádně složité. Messi v květnu podepsal novou, luxusní smlouvu, kontrakt mu běží až do června 2018. Jeho aktuální hodnota na trhu dělá podle serveru transfermarkt.de 120 milionů eur (téměř 3,4 miliardy korun).

"Je to těžké, obzvlášť v tomhle období, kterým Barcelona prochází," povzdechl si Messi. Hvězdný útočník možná narážel na rozpačitou atmosféru v týmu, o které se v Barceloně šušká. Údajné neshody souvisí s novým trenérem Enriquem, s nímž někteří hráči nejsou spokojení (více ZDE).

Kvůli dlouhému kontraktu a vysoké ceně ale není příliš pravděpodobné, že by se Messiho odchod z Barcelony uskutečnil. Pokud ano, zcela jistě by šlo o největší přestup ve fotbalových dějinách.

Messi působí v prvním týmu Barcelony deset let, ve městě je fotbalovým bohem. Zdolal řadu rekordů, ve 27 letech je už dnes klubovou legendou a jedním z nejlepších fotbalistů v dějinách.

V posledních týdnech se mu ale nedaří plnit statistiky tak často, jako boduje jeho největší rival Cristiano Ronaldo . Navíc klopýtá i Barcelona, jejíž sestavu doplnil další hvězdný útočník Luis Suárez .

"Jsme veliký klub," neskrýval Messi. "Když prohrajete dva zápasy po sobě, vznikají problémy a ze všech stran se na nás valí kritika. Je to podobné jako v národním týmu," popsal.

"Nový trenér (Enrique) přišel s odlišným způsobem hry, zabere čas, než si zvykneme. Ale máme hodně kvalitních hráčů, aby jsme v téhle sezoně dokázali velké věci, takže jsem v pohodě. Všechno teprve začíná. Do konce španělské ligy i Ligy mistrů ještě vede dlouhá cesta," uzavřel.

Lionel Messi po neproměněné příležitosti s Eibarem
Lionel Messi po neproměněné příležitosti s Eibarem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud