28. prosince 2014 • 16:11

Konečně další Čech ve španělské lize? Záložníka Droppu chce Malaga

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čech ve španělské Primera Division? Možná už velmi brzy! A nečekaného jména…Tým CF Malaga má políčeno na pětadvacetiletého záložníka Lukáše Droppu, který působí od února tohoto roku v polském Slasku Wroclaw. Podle dostupných informací jde o transfer v hodnotě minimálně dvou milionů zlotých (zhruba 13 milionů korun).



Sedmý celek španělské nejvyšší soutěže, ještě donedávna jeden z nejbohatších klubů v Evropě, hodlá odchovance Slovácka získat ještě během zimy. Loňský čtvrtfi nalista Ligy mistrů už rozjel s polským protějškem jednání o Droppově příchodu.

„Lukáš je velice zajímavý fotbalista. Dostatečně prověřený, silný a skvěle čte hru,“ uvedl španělský manažer Jose Miguel Murcia Canovas pro deník Przeglad Sportowy.

V české nejvyšší soutěži odehrál Droppa 66 utkání, v nichž dvakrát skóroval. Před rokem se ale stal v ostravském Baníku nadbytečným a odešel do Wroclavi. Tam si ho přivedl kouč Stanislav Levý, jehož pár dní nato vedení klubu odvolalo. Český záložník se přesto stal oporou mužstva a nyní má před sebou lákavé angažmá v Malaze.

Posledními českými zástupci ve španělské lize byli do léta 2011 Tomáš Ujfaluši a Jiří Jarošík. Ujfaluši hrával v Atlétiku Madrid a druhý jměnovaný zas v Zaragoze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud