9. května 2011 • 09:34

Peníze za přestup Suchého hledají detektivové

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále se ptáte, kam mohly zmizet stamiliony, které fotbalová Slavia vydělala někdejší účastí v Lize mistrů a prodejem hráčů, jako byl Tomáš Necid, Marek Suchý nebo Mickael Tavares?



Bývalý vlastník klubu, společnost ENIC, má jasno: Vedení sešívaných si prý zřídilo zahraniční konto, kam velkou část peněz ulívalo. A tak Angličané, věrní odkazu Sherlocka Holmese, poslali podle informací časopisu Euro do pátrání po tajném účtu soukromého detektiva.

Podle ENIC, který ztratil majoritu ve Slavii za záhadných okolností v roce 2008, pražský klub působením v Champions League a prodejem fotbalistů vydělal téměř půl miliardy korun. Přesto je dnes naprosto na mizině, a ještě dluží, kam se podívá - nejvyšší závazek (110 milionů Kč) má právě ke svému exmajiteli.

Proto vzniklo podezření, že část získaných financí plynula na utajené konto, což má dokázat najatá soukromá detektivní agentura.


„Například na přestup Marka Suchého do Spartaku Moskva existují dvě smlouvy. Tehdy prý šla z téměř stomilionového odstupného na účet Slavie jen asi pětina, zbytek peněz měl skončit na účtu v zahraničí. Právě tyto miliony má detektiv ENIC co nejdříve dohledat,“ tvrdí nejmenovaný zdroj časopisu Euro.

Pokud by se ukázalo, že vedení Slavie opravdu okrádalo klubovou pokladnu, naplnilo by se heslo, které při čtvrtečních násilnostech fanoušků znělo Edenem. Ti totiž na zasahující policii křičeli: „Bráníte zloděje!“

Každopádně se na červenobílé řítí další katastrofa. Přitom už v tomto týdnu se rozhodne o trestech, které přijdou za nedohrané pohárové utkání s Olomoucí a již zmíněné běsnění příznivců.

Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům
Kapitán Karol Kisel promlouvá k fanouškům

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud