11. února 2012 • 04:59

Tragická smrt Lukáše Přibyla (†33): Když ho našli, ještě žil!

Autor: Petr Žaloudek
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Přibyl (†33), druhý muž fotbalové Sparty, nezemřel ve čtvrtek násilnou smrtí. To je zatím jediný známý fakt, který z vyšetřování tragické události prozradila policie. Podle informací Blesku bývalý komentátor při příjezdu záchranky na letenský stadion dokonce ještě žil – bohužel mu už ale nebylo pomoci.



Foto 

Stala se příčinou úmrtí velká rána do hlavy, kterou Přibyl utrpěl v neděli, když na horách nakládal lyže do auta?

Po vyloučení násilné smrti lze možné příčiny zúžit na dvě: Buď se jednalo o náhlý kolaps způsobený infarktem či mrtvicí, nebo se Přibylovi stalo osudné zranění, které si způsobil o víkendu ve Špindlerově Mlýně.

Jak řekl Blesku jeden z jeho známých, při nakládání lyží do auta si velkou ranou způsobil krvavý šrám. Přesto nevyhledal lékaře – nepřiměly ho k tomu ani bolesti hlavy, na které si po neděli stěžoval.

Ve čtvrtek hodinu před polednem pak druhý muž Sparty telefonoval s kamarádem Petrem Svěceným. „Najednou se spojení jako by přerušilo. Slyšel jsem ho, jak dýchá, ale neodpovídal mi,“ popisoval jeho bývalý kolega z České televize.

Lukáš Přibyl byl místopředsedou představenstva Sparty necelé tři měsíce, 9. února zemřelFoto Jaroslav Legner (Sport)
To bylo naposled, kdy ho slyšel někdo mluvit. Jestli měl už v té chvíli zdravotní problémy, které mohl způsobit třeba hematom tlačící na mozek, odhalí až soudní pitva.

O pět hodin později ho podle mezinárodního sekretáře klubu Rudolfa Bati našli ležícího za stolem – to bohužel zpozdilo jeho nalezení a případnou záchranu.

„Několik lidí prý do jeho místnosti vstoupilo, ale protože ho neviděli, zase odešli. Měla ho objevit snad až sekretářka,“ řekl Baťa Právu.

Jak tvrdí zdroj Blesku, v době příjezdu lékařů Přibyl ještě žil. „Záchranáři se ho snažili resuscitovat, ale marně. Šlo o totální selhání organismu,“ prozradil zdroj dobře obeznámený s tím, co se ve čtvrtek po čtvrté hodině odpolední dělo na Letné.

Taková verze není ani v rozporu s oficiálním vyjádřením záchranky. „Muži už nebylo pomoci,“ řekla její mluvčí Jiřina Ernestová k výjezdu na Spartu. Na oficiální zprávu policie však bude potřeba počkat ještě několik dní. Až pak bude jasné, proč Lukáš Přibyl tragicky odešel už ve svých třiatřiceti letech...

Fanoušci Bohemky se loučí s Lukášem Přibylem
Fanoušci Bohemky se loučí s Lukášem Přibylem

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud