19. května 2017 • 22:23

Další fotbalová tragédie. Explzeňský David Bystroň spáchal sebevraždu

Autor: iSport.cz, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal zasáhla další tragická zpráva. Bývalý obránce Viktorie Plzeň David Bystroň spáchal sebevraždu. Informaci jako první přinesl slovenský server Sport.sk, deníku Sport ji potvrdil Bystroňův bratr Daniel. Jde o další smutnou událost během necelého měsíce. 23. dubna 2017 v Turecku ukončil dobrovolně život František Rajtoral, další bývalý plzeňský obránce, který také hrával za Baník.



Čtyřiatřicetiletý Bystroň se podle serveru iDnes.cz oběsil ve sklepě svého domu a zanechal dopis na rozloučenou. Podle neověřených informací byl Bystroň ještě v pátek večer aktivní na komunikační síti viber. Pak se náhle odmlčel. Po konci profesionální kariéry hrál ve Švýcarsku pátou ligu za US Schluein Ilanz, ještě v neděli odehrál 77 minut v zápase proti Buchsu.

David Bystroň začal fotbalovou kariéru v Baníku Ostrava, kde působil v letech 2001 - 2008 a podílel se na mistrovském titulu v sezoně 2003/04.

Zemřel David Bystroň, hlavičkář, co vyhrál ligu s Baníkem i Plzní
Video se připravuje ...

Přes Levski Sofii se dostal do Viktorie Plzeň, kde prožil nejúspěšnější roky. Na jaře 2011 s klubem slavil další mistrovský titul a postoupil do Ligy mistrů. Patřil k hlavním pilířům a stabilním členům základní sestavy. V závěru roku 2011 v posledním zápase základní skupiny vstřelil branku do sítě AC Milán a přispěl k remíze 2:2.

Brzy poté se dostal do problémů. Po utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti BATE Borisov v listopadu 2011, které Plzeň vyhrála 1:0, měl pozitivní dopingový test na metamfetamin. UEFA ho potrestala dvouletým zákazem ve fotbale a Viktoria Plzeň s ním kvůli tomuto v únoru 2012 rozvázala smlouvu.

Během trestu si stihl udělat trenérskou licenci. V listopadu 2013 se díky výjimce schválené organizacemi FIFA a UEFA mohl zapojit zpátky do tréninku Viktorie Plzeň.

Po vypršení trestu podepsal v červenci 2014 dvouletý kontrakt s druholigovým celkem SK Sigma Olomouc a postoupil s ním v sezóně 2014/15 do první ligy. Pak se ale zranil a musel ve 32 letech definitivně ukončit profesionální kariéru.

„Těžko hledám slova. Po Františku Rajtoralovi jsme přišli o dalšího vynikajícího fotbalistu a kamaráda, který s námi ve Viktorce zažil velké úspěchy. Chtěl bych alespoň touto cestou vyjádřit celé rodině i všem blízkým upřímnou soustrast v této těžké chvíli,“ uvedl na klubových stránkách Viktorie Plzeň generální manažer Adolf Šádek.

David Bystroň (horní řada, třetí zprava) naposledy působil v 5. švýcarské lize ve Schluein Ilanz
David Bystroň (horní řada, třetí zprava) naposledy působil v 5. švýcarské lize ve Schluein Ilanz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud