3. března 2017 • 21:02

První liga už zná tři postupující, dál jdou Budějovice, Kladno a Slavia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtvrtých zápasech čtvrtfinále první hokejové ligy jsou známi už tři postupující. V nejkratší možné době zvládly své série České Budějovice, Kladno i Slavia. Pokračování souboje si vybojoval jen Frýdek-Místek, který doma porazil Jihlavu 3:2.



České Budějovice vyhrály v Přerově i podruhé s čistým kontem a gólman Kváča tak prodloužil svou neprůstřelnost v play off na 142 minut. Motor šel do vedení v 10. minutě zápasu, kdy si před gólmana Klimeše nabruslil Luboš Rob. Snahu domácích o zdramatizování série utnul v poslední minutě druhé části Miloslav Čermák, který při hře tři na tři ujel z vlastního obranného pásma a dal hostům dvoubrankový náskok. Definitivu výsledku na konečných 0:3 stanovil v závěrečné power-play domácích Rok Pajič.

Kladno na ústeckém ledě zvládlo skvěle hlavně druhou třetinu, ve které si vypracovalo tříbrankové vedení. Domácí Slovan ještě zkusil před poslední částí vystřídat gólmany, ale nakonec inkasoval i náhradník Volke. Ústí čtyři minuty před koncem sice ještě díky brance Moskala kosmeticky upravilo skóre na 2:5, ale na jasném vítězství Kladna to už nic změnit nemohlo. Rytířům se podařilo ve všech zápasech uhlídat nejproduktivnějšího hráče Ústí ze základní části Zdeňka Doležala, který nezaznamenal v play off ani jeden kanadský bod.

Pražská Slavia zvládla postoupit také v nejkratší možné době. V Třebíči se tentokrát mohla opřít hlavně o gólmana Dominika Frodla, který zlikvidoval všechny šance aktivně hrajícího domácího týmu. Rozhodující moment utkání přišel až v samotném závěru. Slavii se podařilo proměnit přesilovou hru díky teči Jana Pohla, který vložil svou hůl do Pletkovy střely. Naopak Třebíč neproměnila ani jednu z přesilovek a v početní převaze neskórovala ani v jednom ze čtyř duelů čtvrtfinále. S domácím publikem se tak rozloučila smutně bez vstřelené branky a Slavia domů odvezla nejtěsnější vítězství 1:0.

Páté utkání si dokázal vynutit Frýdek-Místek, který doma zdolal Jihlavu 3:2. Pro vývoj utkání byly důležité hlavně přesilovky, které se domácím dařily. Ve dlouho vyrovnaném utkání strhl vedení na stranu Slezanů Miha Štebih, který na začátku poslední třetiny propálil v početní převaze gólmana Škarka. Pak domácí naopak dvě oslabení odbránili a řekli si o pokračování série.

Čtvrtfinále play off první hokejové WSM ligy - 4. zápas:

Třebíč - Slavia Praha 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 55. J. Pohl. Rozhodčí: Wagner, Bejček - Malý, Šimán. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2120. Konečný stav série: 0:4.

Frýdek-Místek - Jihlava 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky: 3. Samiec, 19. M. Kovařčík, 42. Štebih - 12. Kaláb, 17. Březina. Rozhodčí: Přikryl, Kašík - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 1709. Stav série: 1:3.

Ústí nad Labem - Kladno 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Branky: 7. Vrdlovec, 56. Moskal - 12. Burger, 28. Přikryl, 31. Jánský, 37. Strnad, 47. Kubík. Rozhodčí: Zubzanda, Grech - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2173. Konečný stav série: 0:4.

Přerov - Motor České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 10. Rob, 40. M. Čermák, 60. Pajič. Rozhodčí: Kopeček, Trombík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Diváci: 2862. Konečný stav série: 0:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud