Adam Lacek
27. října 2017 • 11:55

Vampola otevřeně o novém angažmá v Motoru: Smlouvu jsem ani nečetl

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední sezona mu hrubě nevyšla. Excentrický útočník Petr Vampola do ní sice vletěl jako uragán, v první polovině sezony byl nejlepším hráčem Mladé Boleslavi. Jenže ročník dohrával ve čtvrtém útoku a klub s ním v létě rozvázal kontrakt, který měl platit ještě tři roky. Mistr světa z roku 2010 přemýšlel i nad koncem kariéry. Nakonec se ve čtvrtek dohodl na smlouvě v Českých Budějovicích. „Pocity jsou smíšené, ale převládají hlavně ty pozitivní,“ zhodnotil nové angažmá na Facebooku.



Po 17 kolech minulého ročníku měl Vampola na kontě 14 bodů (7+7), v Boleslavi si mnuli ruce, jakého borce vyfoukli konkurenčnímu Liberci. Jenže přišel útlum. Jak herní, tak co se týče ukázněnosti. Rodák ze Ždáru nad Sázavou byl na chvíli odstaven mimo tým, do toho se v médiích řešily jeho spory se šéfem disciplinární komise Karlem Holým, který mu vypisoval pokuty za simulování.

Když ho po sezoně Bruslařský klub vyplatil z posledních tří let smlouvy, přemýšlel nad koncem kariéry. Chtěl se věnovat rodině, především synovi Matějovi, jehož biologickým otcem je tragicky zesnulý obránce Karel Rachůnek. „Po tom všem, co se v poslední době událo, nemám na hokej myšlenky. Užívám si aktivního volna a maximálně se věnuju malýmu,“ říkal v rozhovoru pro deník Sport na konci léta.

Čtvrtek ovšem Vampolovi přinesl novou budoucnost. Trojnásobný mistr extraligy se upsal Českým Budějovicím, jednomu z největších favoritů WSM ligy, kde Vampola před 12 lety už jednou k postupu mezi českou elitu pomáhal.

„Petr je zkušený hráč, tvůrce hry, který dokáže režírovat celou lajnu. Věřím, že pro nás bude velkou posilou, spoléháme i na jeho schopnosti v přesilovkách,“ prohlásil o Vampolově příchodu nový trenér Motoru Marian Jelínek na klubových stránkách. Oba se spolu v jednom týmu potkali loni právě v Mladé Boleslavi.

Sám Vampola se o novém angažmá rozepsal na své facebookové stránce. „Zdravím všechny moje fanoušky a i ty, co si myslí, že už to mám za sebou,“ začal hned útočně. Pak ale vysvětlil, co ho do Českých Budějovic přivedlo. „Hodně jsem poslední dobou trénoval a makal, abych byl připravený Motoru pomoct tam, kam si myslím, že patří, a to je Extraliga. Je to pro mě velká výzva.“

Upřímnost provází 35letého útočníka celou kariéru, nechyběla ani při oznámení nové výzvy. „Všem, kdo si myslí, že jdu někam vydělávat obrovské peníze nebo to jen tak odklouzat, mýlí se. Motivace je pro mě obrovská už jen kvůli poslední sezoně, za jaké situace jsem musel odejít z Mladé Boleslavi. Těším se hlavně na to, že dokážu těm, co mi nevěří nebo mě odepisují, že na to ještě mám a jsem schopný něco nabídnout,“ opřel se opět do jemu nepřejících lidí.

Na stole měl nabídku i od kladenských Rytířů, ta se mu však tolik nelíbila. „Smlouvu s Budějovicemi jsem ani nečetl. Řekli jsme si spolu rozumné podmínky a dál už se bavili jen o cíli, který všichni máme, a to je postup. Kdyby to náhodou nefungovalo, tak to jedna strana řekne, podáme si ruce a jde se dál. Ale tohle vím, že nenastane, protože to bude fungovat.“

Jednou z hlavních motivací je i syn jeho přítelkyně Kateřiny Rachůnkové. „V Budějicích je jeden z nejlepších trenérů na bruslení v ČR Stanislav Jasečko. Ten ho bude mít každý den na očích a určitě ho posune v hokeji moc moc dál, což v jeho věku teď hodně potřebuje. Tudíž tam budu mít parťáka a s tím se mě tam bude vše dělat snadněji. Budu mít o motivaci víc, aby mě zase viděl, jak jsem něco vyhrál,“ dodal Vampola.

Na závěr ještě charakterizoval své chování. „Neříkám, že jsem bez chyby, neříkám, že chyby nedělám, ale řekněte, kdo je bez chyb? Mám svůj názor, jsem upřímný a kvůli tomu jsem se kolikrát dostal do křížku s protihráči, se spoluhráči, s trenéry i rozhodčími. Ale díky své upřímnosti jsem i něco dokázal a vyhrál,“ připomněl tři extraligové tituly a zlato (2010) a bronz (2011) ze světových šampionátů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud