Pavel Bárta
18. září 2012 • 18:32

Stihne Jágr Slavii? NHL ještě nepotvrdila žádný transfer do Evropy

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Jaromír Jágr už zítra za Kladno proti Slavii? Jevgenij Malkin ve čtvrtek za Magnitogorsk proti Ufě? Výluka v NHL naplňuje sny evropských hokejových fanoušků a principálů. Vstupenky jdou na dračku, natěšení jsou diváci i hráči. Jenže invaze posil má svoje zádrhele. Kromě drahých pojistek na hráčské smlouvy to jsou nevyřízené transferkarty. A NHL podle informací Sportu neposvětila ještě ani jeden přestup do evropských soutěží.



„Moc se těším…Samozřejmě, když všechno vyjde a stihne se to. Pokud vím, jsou na tom ostatní stejně. Ale doufám, že budeme moct všichni nastoupit a my i diváci si to užijeme,“ přeje si útočník Roman Červenka před trhákem v O2 Areně mezi Slavií a Kladnem.

Na jaře skončil po dvou sezonách v Omsku a chtěl zamířit do NHL. V květnu podepsal smlouvu v Calgary. Jenže výluka jeho plány změnila a už zítra má nastoupit v O2 Areně za Slavii, kde jako hráč vyrostl. Proti němu vyšperkované Kladno s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v sestavě. Ovšem zatím není jisté, zda to tak dopadne.

V čem je problém? Jak potvrdil Martin Loukota, který má na českém hokejovém svazu na starost mezinárodní transfery, karty hráčů Kladna a Slavie byly řádně odeslány národním federacím Kanady a USA a následně na NHL v neděli odpoledne. Tedy hned poté, co šéf zámořské soutěže Gary Bettman vyhlásil výluku. NHL příjem transferkaret potvrdila. Od té doby se však čeká.

„Na odpověď mají federace sedm dní. Někdy reagují okamžitě, v řádu dní, jindy to trvá sedm dní i déle. NHL s námi komunikuje, ale zatím ani jeden transfer potvrzen nebyl,“ říká Loukota.

Jedinou výjimkou byl přesun obránce Pavla Kubiny do Vítkovic. Ten ovšem nemá podepsanou smlouvu s žádným klubem NHL. A pokud by v zámoří z jakéhokoli důvodu chtěli stanovenou lhůtu dodržet, lze očekávat první posvěcené přestupy třeba až koncem týdne.

Jaromír Jágr se podepisuje dětem na akci Hledáme nové rytířeFoto Pavel Mazáč (Sport)

Podle IIHF zatím zámořská soutěž nepotvrdila žádný přestup hráče NHL do Evropy. Vysvětlení mohou být různá. Zámořská liga může blokovat přestupy záměrně v tiché válce nervů, kdo s koho.

Jenže v tom případě by negovala výtky jiných hokejistů, že kolegové odcházející do jiných soutěží ve své podstatě narušují jednotu hráčských odborů.

Ale dost možná je to všechno jen náhoda a nedorozumění. Každopádně je potřeba zůstat na příjmu a ve střehu. Stihnout se to však ještě dá a všechny hvězdy budou moct nastoupit.

Jaromír Jágr sleduje počínání svých dočasných svěřenců při akci Hledáme nové rytíře
Jaromír Jágr sleduje počínání svých dočasných svěřenců při akci Hledáme nové rytíře

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud