4. dubna 2013 • 21:30

Dvořák dal první gól v letošním ročníku NHL, trefil se do sítě Dallasu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Český hokejista Radek Dvořák nasměroval Anaheim ve středečním utkání NHL úvodním gólem zápasu k výhře 5:2 nad Dallasem. Šestatřicetiletý útočník, který v závěru března po konci sezony ve švýcarské lize podepsal dvouletou smlouvu s Ducks, dal ve svém novém působišti první gól. Hosté ve svém úvodním utkání od výměny Jaromíra Jágra do Bostonu pouze ve třetí třetině dvakrát snižovali na rozdíl dvou branek.



Šestatřicetiletý Dvořák podepsal smlouvu s Ducks v březnu po skončení sezony ve švýcarské lize a v novém působišti skóroval poprvé. Hosté hráli poprvé bez Jaromíra Jágra po jeho výměně do Bostonu a neodvrátili třetí porážku za sebou.

"Není lehké porážet týmy, které prošly rozsáhlými hráčskými změnami. Ze zkušenosti vím, že když postavíte nové hráče, zejména mladé, hrají s daleko větším nasazením," uvedl trenér Anaheimu Bruce Boudreau. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Jejich kádr teď prošel velkou obměnou a mají v něm hodně mladých hráčů, kteří se chtějí ukázat. Proto mě těší, jak jsme to zvládli," uvedl Dvořák, jenž loni hrál právě za Dallas.

VIDEO: Dvořákův první gól v sezoně.

Proti bývalým spoluhráčům se prosadil ve 12. minutě, když ho křížnou přihrávkou od pravého mantinelu našel Ryan Getzlaf úplně volného před brankou. "Byla to nádherná přihrávka. Je to jeden z nejlepších nahrávačů v lize, a když jsem viděl, že má kotouč, snažil jsem se jen uvolnit," řekl na adresu kapitána Anaheimu, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Voráček skóroval, Plekanec zápas nedohrál

Český útočník Jakub Voráček se v poslední třetině podílel gólem a asistencí na obratu Philadelphie, která v souboji s Montrealem otočila skóre z 2:3 na konečných 5:3. Třiadvacetiletý hráč byl nejdříve součástí akce, která vedla k vítězné brance, a v závěrečné minutě pečetil trefou do prázdné branky třetí výhru Flyers v řadě.

Za hosty utkání nedohrál Tomáš Plekanec, jenž kvůli potížím v dolní části těla odstoupil ve druhé třetině ze zápasu.

VIDEO: Voráček nahrál na vítězný gól Gustafssona.

Penguins znovu prohráli, srazili je posily Rangers

Čerstvé posily New York Rangers měly lví podíl na výhře 6:1 nad Pittsburghem. Ryane Clowe přispěl dvěma góly a Derick Brassard s Johnem Moorem, kteří byli součástí výměny za Mariána Gáboríka a k týmu se připojili jen 15 minut před rozbruslením, se trefili jednou.

"Jen jsem si s každým potřásl pravicí a řekl jim, ať si zápas užijí. Na víc nebyl čas. Bylo to, jako když přivedete své děti na hokej a už máte zpoždění," řekl trenér Rangers John Tortorella.

"Chtěl jsem tu dobře začít a dostat se brzy do pohody. A šlo to dobře," pousmál se Clowe, jenž ve 28 letošních zápasech za San Jose neskóroval. Brassard a Moore dorazili těsně před zápasem. "Ani jsem nestihl z toho znervóznět. Ještě jsem byl rozrušený z loučení se spoluhráči a všeho okolo," řekl Brassard, který ke gólu přidal i tři přihrávky.

Lídr Východní konference Pittsburgh bez zraněného Sidney Crosbyho po sérii 15 výher ztratil druhý zápas za sebou. Všech šest branek inkasoval Marc-Andre Fleury, Tomáš Vokoun zůstal na střídačce.

Edmonton rozstřílel Calgary na jeho ledě

Hokejisté Calgary utržili na vlastním ledě výprask 2:8 od Edmontonu. Domácí už po šesti minutách hry vedli po brankách Matta Stajana 2:0, pak soupeř ještě do přestávky srovnal, jenže další třetiny vyhrál shodně 3:0. Hlavními strůjci kanonády byl Taylor Hall, jenž si připsal gól a čtyři asistence, a Ryan Nugent-Hopkins. Ten měl o jednu přihrávku méně. Aleš Hemský u jednoho gólu asistoval.

Výsledky:

New York Rangers - Pittsburgh 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky: 15. a 32. Clowe, 11. Boyle, 13. McDonagh, 22. Brassard, 50. Moore - 23. Dupuis. Střely na branku: 39:27. Diváci: 17.200.

Philadelphia - Montreal 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Branky: 25. Couturier, 36. Gagne, 55. Simmonds, 57. Gustaffson (Voráček), 60. Voráček - 14. Jemelin, 37. Prust, 37. Desharnais. Střely na branku: 34:17. Diváci: 19.882.

Anaheim - Dallas 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky: 12. Dvořák, 32. Selänne, 37. Palmieri, 51. Getzlaf, 60. Cogliano - 43. Cole, 59. MacDermid. Střely na branku: 27:25. Diváci: 15.165.

Calgary - Edmonton 2:8 (2:2, 0:3, 0:3)
Branky: 3. a 6. Stajan - 24. a 59. Jakupov, 50. a 58. Eberle, 10. Gagner, 13. Whitney, 28. Hall, 30. Nugent-Hopkins (Hemský). Střely na branku: 21:39. Diváci: 19.289.

San Jose - Minnesota 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky: 2. Havlát, 6. Boyle, 35. Thornton, 47. Galiardi (Havlát) - 31. Coyle, 31. Heatley. Střely na branku: 33:33. Diváci: 17.562.

Premiéru v dresu Rangers zaznamenal i Ryane Clowe a ozdobil ji dvěma góly. Předtím se za San Jose ve 28 zápasech netrefil ani jednou.
Premiéru v dresu Rangers zaznamenal i Ryane Clowe a ozdobil ji dvěma góly. Předtím se za San Jose ve 28 zápasech netrefil ani jednou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud