10. září 2013 • 16:59

Bartošák debutoval v NHL a brousí si zuby na Quicka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdného Jonathana Quicka asi z branky hned tak nevystrnadí, pozici dvojky ale urvat může. Patrik Bartošák si v pondělním zápase nováčků odbyl premiéru v dresu Los Angeles Kings a dál živí naději na NHL. A šanci má, kádr vítězů Stanley Cupu z roku 2012 před sezonou opustil Jonathan Bernier, který zamířil do Toronta.



Kromě Bartošáka čekají na šanci v prvním týmu Kanaďan Jean-François Bérubé a německý talent Mathias Niederberger.

"Je to zdravá konkurence. Všichni tři tu jsme od toho, abychom se prali o svou šanci. Vedení to vyžaduje a já to tak beru," hodnotil pro klubovou televizi jednadvacetiletý brankář, který v pondělí debutoval výhrou nad Anaheimem.

"Tým hrál velmi dobře, obránci mi pomáhali, takže jsem nemusel čelit až tolika těžkým střelám," pochvaloval si vítězství 3:2 kopřivnický rodák.

VIDEO | Pozápasový rozhovor s Bartošákem

"Už jako malé dítě jsem snil o tom, že obléknu dres týmu v NHL, teď se mi to splnilo. Jsem součástí organizace Kings a je to pro mě čest," rozplýval se a pokračoval. "Sám sobě jsem říkal, že to je regulérní zápas, žádný přátelák, tím jsem se vyhecoval."

Bartošák jen potvrdil, že fantastické výkony, za které byl vyhlášen nejlepším brankářem WHL (Western Hockey League) a potom celé kanadské juniorky CHL (Canadian Hockey League), nebyly náhoda.

O tom ostatně nepochybovali skauti Los Angeles, kteří Bartošáka jako 146. hráče draftovali. „První věc, co mě napadla – že tam bude teplo,“ smál se po draftu. Snad si mladičký brankář zvykne, v NHL bývá brankářům horko často.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud