1. července 2014 • 20:20

Dallas ulovil Hemského. Český šikula vydělá 12 milionů dolarů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým působištěm útočníka Aleše Hemského v NHL se stal Dallas, s kterým podepsal tříletou smlouvu s ročním platem čtyři miliony dolarů. Třicetiletý mistr světa z roku 2005 hrál naposledy za Ottawu.



"Dallas ukázal, že má o mě velký zájem. A má výborný tým s Jamiem Bennem a Tylerem Seguinem, který hrál minulou sezonu rychlý a dobrý hokej," připomněl Hemský v telefonickém rozhovoru pro klubový web mladé tahouny ofenzivy Stars. "Navíc tam jdeme společně s Jasonem Spezzou," dodal Hemský, jenž podle svých slov vybíral ze čtyř až pěti nabídek.

Pardubický rodák mění dres po čtyřech měsících. Začátkem března před uzávěrkou přestupů opustil po jedenácti sezonách Edmonton a zamířil do Ottawy. V Senators měl vynikající začátek, v elitní útočné řadě po boku Spezzy si připsal v úvodních třech duelech šest bodů. Na spolupráci s kanadským centrem bude moci Hemský navázat v i texaském celku.

"Už se na to moc těším, protože s Jasonem si výborně rozumíme a já si s ním mohu hokej zase naplno užívat. Byl jsem s Dallasem v kontaktu již dříve a probírali jsme spolu naši situaci. Ptal jsem se ho také na jeho možnosti. Teď je to všechno ještě o to lepší, že jde ke Stars se mnou. Je to skvělý kluk a vynikající hokejista," pochvaloval si Hemský.

Určitou roli v rozhodování Hemského mohla sehrát i zkušenost, kterou tam prožil Jaromír Jágr. "Tehdy, když za Stars hrál, jsem s ním o tom mluvil. Říkal, že jde o skvělou organizaci a že bych si to tam měl jednou určitě vyzkoušet a jít tam hrát," uvedl.

Hemský podepsal smlouvu jako volný hráč, po sezoně mu vypršel dvouletý kontrakt na pět milionů dolarů ročně.

Majitel bronzové medaile z olympijských her v Turíně 2006 má zatím v NHL na kontě 672 zápasů a 494 bodů (146+348).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud