7. října 2014 • 18:14

Pastrňák se do Švédska nevrací. Boston ho poslal na svou farmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Pastrňák začne sezonu na farmě Bostonu v Providence. Klub o tom informoval na svém twitterovém účtu. Osmnáctiletý talent, jehož si vybrali Bruins letos v první kole draftu jako 25. hráče v pořadí, bude v nižší AHL bojovat o šanci prosadit se do NHL. Po zranění ramena hned na začátku kempu totiž stihl jen poslední dva přípravné zápasy.



Původně se předpokládalo, že Pastrňák buď vybojuje místo v kádru Bostonu, nebo se vrátí do švédského druholigového Södertälje, kde strávil minulé dvě sezony. Právě takovou klauzuli má ve tříletém nováčkovském kontraktu, kterou podepsal v polovině července.

Jenže plány pozměnilo Pastrňákovo nešťastné zranění v tréninku po souboji s Mattem Bartkowským. Stříbrný medailista z letošního mistrovství světa osmnáctek ve Finsku musel vynechat pět přípravných duelů. Nastoupil až v pátek na ledě New York Islanders (6:1), v němž si připsal jednu asistenci, a v sobotu proti Detroitu (3:4 po samostatných nájezdech).

Hned po sobotní generálce na nový ročník manažer Bostonu Peter Chiarelli připustil, že existuje varianta, že Pastrňák zamíří do AHL, kde bude mít ještě šanci si o start v této sezoně NHL říci.

Vedle Pastrňáka dnes s Bruins netrénoval ani forvard David Krejčí, který kvůli zranění nedohrál sobotní duel s Detroitem. Podle Chiarelliho jde o drobný zdravotní problém.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud