18. prosince 2014 • 09:29

Krejčí se vrátil a Boston zvítězil: Hlavně už žádné komplikace

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc laboroval David Krejčí s poraněným tříslem a výsledkově strádal i Boston. Ze sedmi utkání urval jedinou výhru. V nočním klání v Minnesotě se blýsklo na lepší časy, Bruins přetlačili Wild v prodloužení a český útočník opět létal po ledě.



Krejčí naposledy hrál 18. listopadu se St. Louis, pak mu ale vystavila stop poraněná třísla. Proti Minnesotě už ale odehrál 18 minut a 22 sekund, byl na ledě u jednoho inkasovaného gólu a jednou vystřelil na branku. Na křídlech ho doplňovali Milan Lucic a mladíček Seth Griffith.

"Jsem moc rád, že jsem zpátky. A můžu říct, že budu hrát příští i zápas, to jsou dobré zprávy a posun dopředu," prozradil Krejčí v rozhovoru pro Boston Globe.

"Před zápasem jsem byl nervózní, aby se třísla neozvala. Hrál jsem proto chytřeji, netlačil se do soubojů. Takové myšlenky ale musím dostat z hlavy, stálo mě hodně sil se dostat zpátky, sezonu už chci dohrát do konce, bez dalších komplikací," doplnil 28letý centr, jehož góly potřebuje Boston jako sůl.

Z posledních 15 zápasů vstřelili Bruins více než dvě branky jen třikrát, s průměrem 2,45 gólu na zápas jsou v NHL až na 22. místě. To je na žhavého adepta na Stanley Cup slabé.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Minnesota - Boston

"Na to, že to byl jeho první zápas po tak dlouhé době, hrál dobře," pochválil Krejčího po vítězství 3:2 trenér Claude Julien. "David kontroloval puk, od začátku bylo vidět, že je to sebevědomý hráč. Měl tam několik hodně dobrých momentů," pokračoval ve chvále svého elitního centra čtyřiapadesátiletý kouč.

Od Krejčího návratu si hodně slibuje i jeho parťák z lajny Milan Lucic. „Snad nás ofenzivně povzbudí a jeho nadšení do hry a góly nám pomůžou,“ zadoufal levý křídelník, který letos bodově strádá. Ve 32 zápasech pobral šest gólů a devět asistencí.

K dvoubodovému zisku, teprve druhému z posledních osmi zápasů, dovedl Bruins fantastickým výkonem náhradní brankář Niklas Svedberg, který zneškodnil 35 z 37 střel. Hned třikrát švédskému gólmanovi navíc pomohla tyčka.

"Je super čelit tolika střelám, dostalo mě to do zápasu," zářil po utkání Svedberg, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud