2. července 2015 • 21:55

Konec úžasného prcka. St. Louis dal po 16 letech NHL sbohem

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

52 bodů, které maličký útočník Martin St. Louis v letošním ročníku NHL posbíral, jsou jeho poslední v kariéře. Žádné další nepřidá. “Byla to úžasná jízda, ale je definitivní konec,” prohlásil zastřeným hlasem St. Louis, který v NHL odehrál dlouhých šestnáct sezon a má zlato ze Soči.



Úsměvy, které na startu St. Louisovy kariéry budila jeho malá postava, střídal, jak léta ubíhala, obdiv. V Tampě i později v Rangers byl 172 cm vysoký útočník nesmírně produktivní. Celkem posbíral v NHL 1033 bodů, na které mu stačilo 1134 zápasů.

“Hokej jsem miloval, musím poděkovat organizacím Lightning a Rangers, které mi umožnily tento krásný sport hrát,” pronesl na své rozlučce St. Louis, kterému letos u týmu z Manhattanu skončila smlouva. Kromě Rangers a Tampy hrál krátce i v Calgary,

“Jsem strašně vděčný za těch šestnáct let, byla to opravdu úžasná jízda. Mé díky samozřejmě letí také za mou rodinou, bez jejich podpory a lásky bych nikdy tak dlouho nevydržel,” dodal dojatý St. Louis, který má s manželkou Heather tři syny, Ryana, Lucase a Masona. Že by základ hokejové pětky?

VIDEO: Připomeňte si některé výjimečné kousky Martina St. Louise


“Zasvětil jsem celý život poslání být nejlepším hokejistou, to už je ale pryč. Teď se chci věnovat svým třem chlapcům a manželce. Moc se na tuto novou kapitolu svého života těším,” uzavřel 40 letý útočník.

St. Louis za svou bohatou kariéru jednou vyhrál Stanley Cup, s Tampou v roce 2004. V posledních dvou sezonách se rodák z kanadského Lavalu ke stříbrnému grálu blížil, vloni prohrál s Rangers až ve finále, letos o kolo dřív.

Ve snové sezoně 2003/2004 vyhrál i Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče a Ted Lindsay Trophy, kterou uděluje nejužitečnějšímu borci hráčská asociace. Ve zkrácené sezoně 2012/2013 křídelník ovládl Art Ross Trophy znovu, ve 37 letech jako nejstarší hráč v historii NHL. Za 48 zápasů posbíral úžasných 60 bodů.

Poklona! Za tento výkon, i celou kariéru.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud