8. července 2015 • 08:10

To je balík! Nový kontrakt udělal z šikuly Tarasenka miliardáře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je on. Vladimír Tarasenko je tím mužem, který se bude v týmu St.Louis starat o to, aby budoucnost byla sytě modrá. Útočník Blues a účastník letošního MS v Česku totiž v pouhých třiadvaceti letech dostal k podpisu smlouvu, která se dá označit za více než štědrou. Během příštích osmi let si totiž vydělá 60 milionů dolarů (téměř 1,5 miliardy).



Kouzlení s pukem a ztrapňování soupeřovy obrany a gólmana. Tak tohle jsou Rusovy parádní disciplíny. Rodák z Jaroslavle během třetího ročníku v NHL zažil naprostý průlom. Nejen, že naplno vystavil na odiv svůj um, začal také pravidelně sbírat body a podílet se na výhrách mužstva.

V kanadském bodování skončil se 73 body na desátém místě, vstřelil šest vítězných gólů (z toho dva v prodloužení), šestkrát uspěl v nájezdech a také zaznamenal dva hattricky.

Tarasenko se stal v červenci chráněným volným hráčem a v St.Louis neváhali a klubový klenot si pojistili nejtučnějším kontraktem týmové historie. "Děkuji za vaši důvěru. Já a moje žena jsme hrdí, že můžeme zůstat v St.Louis. Teď je načase získat pro město Stanley Cup," napsal si hokejista na svůj twitterový profil.

VIDEO: Takhle válí Tarasenko

Mladý křídelník zažívá léto plné závazků a slibů. Nejdříve se stihl oženit, pak se dalším podpisem postaral celé rodině o krásnou budoucnost. Zároveň se ale zavázal městu St.Louis. "Podle mě to, co nám Vladi ukázal v minulé sezoně ze svého umění, je jen pomyslnou špičkou ledovce. Umí toho mnohem víc," mne si ruce generální manažer Doug Armstrong.

Ten mladého hokejistu už tři roky pozorně sleduje a nemůže si vynachválit jeho vyspělost. "Aby někdo v tomhle věku dokázal být tak klíčovým faktorem pro celý tým, to se nestává zrovna často," dumal Armstrong, který chce kolem ruského útočníka postavit celé mužstvo.

Jinak ale samozřejmě ve vzduchu visí jeden otazník, pokud tedy nejde spíše o výstražný vykřičník. Historie z nedávné doby pamatuje na několik ruských hokejistů, kteří po podpisu lukrativní smlouvy herně zakrněli. Nedokázali převzít zodpovědnost a vypadali, jako kdyby se spíše soustředili na množství peněz, které jim plyne na účet. Namátkou to byli Ilja Bryzgalov, Alexander Sjomin či Ilja Kovalčuk.

Když mladík tlak ustojí, stane se v brzkých letech jednou z tváří soutěže. Má na to.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud