29. července 2015 • 11:15

Jak se Simon chystá na NHL? Umělý led mu připravil táta na zahradě

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominika Simona zdobí svižná a přesná střela. Ve dvaceti letech už v extralize nasázel osmadvacet branek a dalších pět jich přidal v seniorské reprezentaci – jednu z nich dokonce na světovém šampionátu v Praze. Tajemství úspěchu tkví i v malém hokejovém hřišti se syntetickým ledem, které otec nové posile Pittsburghu v NHL vybudoval doma na zahradě.



Přibližně před třemi lety našli levný a málo opotřebený materiál na internetu, a tak ho koupili. Dodnes je na zahradě, stejně jako basketbalový koš a bazén. „Přes první zimu jsme to dali do garáže, táta ji kvůli mně celou vyklidil,“ říká nadějný útočník.

Jenže tvrdými střelami pukem obouchal vrata a známky poškození tam jsou dodnes. „Pak jsme to přesunuli ven. Stačí to umýt a můžu si střílet. Ať už na bruslích, nebo bez nich,“ dodává Simon. Mokrý syntetický led klouže víc než ten na zimních stadionech, na který je zvyklý.

Simon je tak vděčný otci, který do něj investoval a připravil mu domácí střelnici, na které může pilovat zakončení. „Teď mám nabitý program, tréninků na suchu je dost a člověk musí také odpočívat. Ale když je síla a chuť, jdu si zastřílet. Hlavně když je hezky, to pak klidně vypálím přes 200 puků za sebou,“ přiblížil sparťanský odchovanec. „Vím, že cokoli udělám navíc, mi pomůže, proto se to dál snažím využívat,“ dodává.

Otec mu dokonce kdysi připravil kulišárnu. Když v dorostenecké kategorii nastřílel velké množství tyček, zmenšil mu doma branku. „Už i trenér si ze mě dělal srandu, tak táta trochu poupravil rozměry,“ směje se Simon.

Simon trénuje i doma na zahradě
Simon trénuje i doma na zahradě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud