14. října 2015 • 14:18

Malej, ale šikovnej. Neuvirtha chválí, vylepšil brankoviště Flyers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V současné době dvoumetrových brankářů, jakými jsou například Pekka Rinne či Ben Bishop, je Michal Neuvirth výjimkou. Statistiky uvádí pro nového gólmana Philadelphie výšku 180 cm. "Počítejte spíš tak se 175 centimetry," píše se na webu NJ.com. Tam si velmi brzy po startu nové sezony začali přínos českého gólmana chválit.



Když Neuvirth kývl na nabídku Flyers bylo mu jasné, že zrovna nepřichází na pozici jisté jedničky. Zároveň ale věděl, že když se mu bude dařit a štěstí mu bude přát, za Stevem Masonem si zachytá výrazně více. "Výška ani váha není směrodatná, když jste rychlý a šikovný," píše novinář Randy Miller.

Flyers načali sezonu prohrou 2:3 v prodloužení v Tampě a pokračovali debaklem 1:7 na Floridě. V obou případech byl v bráně Mason, po čtyřech celkem laciných brankách z hokejek hráčů Panthers ale zamířil na střídačku.

Zápas dochytal Neuvirth a do odvety proti Floridě nastoupil (i kvůli rodinným problémům u Stevea Masona) také on. Zazářil. Díky jedenatřiceti zákrokům a výhře 1:0 se stal pátým brankářem historie Flyers, který během prvního celého startu v klubových barvách vychytal nulu. "A byla to dost možná nejlepší premiéra z těch všech," napsal Miller.

Neuvirth se tedy přidal k Robbiemu Mooreovi, Johnu Vanbiesbrouckovi, Jeffu Hackettovi a Rayi Emerymu. Proti Floridě ale neměl nic zadarmo, 14 střel na něj letělo až ve třetí části hry a musel také kontrolovat hned šest přesilových her soupeře.

"Cítil jsem se dobře, šel jsem jenom od minuty k minutě a užíval jsem si hru před domácím publikem," těšilo spokojeného gólmana, který je rázem nazývan výrazným upgradem oproti předcůdci Rayi Emerymu.

Flyers se v minulém roce o čtrnáct bodů nedokázali protlačit do play off a jedním z důvodů byly právě nevýrazné výkony v bráně. Když se Masonovi nedařilo, Emeryho příspěvky byly lehce nejisté.

"Neuvimu ale maximálně věříme. Odvádí pro nás skvělou práci od prvního dne v kempu i během přípravy," těší trenéra Davea Hakstola.

A důvěru nejspíš dostane i v noci na zítra proti šampionům z Chicaga.

Jaromír Jágr na Neuvirtha nevyzrál.
Jaromír Jágr na Neuvirtha nevyzrál.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud