7. prosince 2015 • 09:35

Brankář New Jersey lapil forsbergovku a smekl: Jágr je zázrak!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noční přetahovanou o osmé místo ve Východní konferenci mezi Floridou a New Jersey (2:4) rozhodly výkony brankářů. Zrzek předčil legendu, Cory Schneider upozadil Roberta Luonga. Autor 34 zásahů po celý zápas zářil a po utkání vysekl poklonu Jaromíru Jágrovi.



Klíčovou stopku si Schneider schoval do 38. minuty. Florida byla na dostřel jediného gólů a Jonathan Huberdeau poté, co ho v úniku podrazil Adam Larsson, dostal možnost trestného střílení. Drzost 22letému útočníkovi, který už měl na kontě jeden přesný zápas, nechyběla. Zvolil zakončení jednou rukou ve stylu Petera Forsberga. Neuspěl.

"Huberdeau je velký hračička, rád brankáře vymíchá nějakou pěknou kličkou. Tak jsem mu puk prostě vykopl ostřím brusle," culil se po zápase Schneider, který v této sezoně chytil trestné střílení už potřetí.

"Nájezd byl klíčový moment zápasu," věděl útočník New Jersey Henrique. "Takový moment nakopne celou střídačku. Je to podobné, jako když vyhrajete bitku," dodal druhý nejproduktivnější hráč Devils v sezoně (13+10).

"Když se Huberdeau ve druhé rozjel na branku, v duchu jsem si opakoval: Prosím, chyť to. Jsem mu nesmírně vděčný," doplnil faulující hříšník Larsson.

VIDEO: Podívejte se, jak Schneider chytil nájezd

Rozdíl 18 střel nestačil

Florida ještě ve třetí třetině zabrala, přestřílela soupeře v poměru 17:3 (celkově 36:18), další gól ale nepřidala. Její vítězná série se zastavila na pěti zápasech.

Tečku za utkání udělal čtvrtým gólem do sítě Luonga Mike Cammalleri. "Zastavili jsme tím bouři. Soupeř měl v tu chvíli velký tlak," konstatoval Schneider, pro kterého měli spoluhráči jen slova chvály. "Předváděl po celý zápas důležité zákroky, významně přispěl k vítězství," pochválil 29letého gólmana Henrique.

"Úžasný zápas. Díky dvěma bodům jsme na osmém místě zaručujím play off. Výhry si vážíme, Florida má tým plný skvělých mladých hráčů a hlavně je tam jeden nestárnoucí zázrak, Jaromír Jágr," smekl před autorem dvou asistencí Schneider pro server nhl.com.

"Je to frustrující porážka, protože jsme cítili, že máme na to zápas otočit a že hrajeme dobře. Bohužel, doplatili jsme na špatný začátek," uvedl obránce Panterů Erik Gudbranson.

43letý Jágr bodoval po třízápasové pauze a celkem už letos pobral 20 bodů ve 25 utkáních (8+12). Ale co je důležitější, Florida je na dostřel play off. Na sedmý Boston a osmé New Jersey ztrácí z desátého místa jediný bod.

VIDEO: Podívejte se na dvě asistence Jaromíra Jágra proti New Jersey

Jonathan Huberdeau s kličkou ve stylu Petera Forsberga neuspěl
Jonathan Huberdeau s kličkou ve stylu Petera Forsberga neuspěl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud