Miroslav Horák
16. ledna 2016 • 23:00

Voráček bodoval a nedal nájezd! Flyers prohráli s Rangers

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborně, hody nekončí. Ve středu Jakub Voráček uspořádal působivé vzpomínání na minulý špičkový ročník NHL a po třech bodech proti Bostonu (1+2) přidal další. V duelu s Rangers gólovou asistencí pomohl týmu dojít k nájezdům, které ovládli hosté a odvezli si výhru 3:2. V dalším duelu porazilo New Jersey Devils Arizonu 2:0.



V předchozích šesti utkáních se Jakub Voráček držel neobvyklé bilance. Po obodovaném zápase zapsal vždy nulu. Takhle to platilo od povánočního duelu s Anaheimem a v sobotu to dlouho vypadalo na pokračování. Než přišla 51. minuta a parádní přesilovková asistence Waynu Simmondsovi. Zatraceně důležitý moment, domácí v tu chvíli srovnali na 2:2, díky čemuž navrstvili sadu ziskových partií na pět.

Flyers neodehráli vůbec špatnou partii, nadupané Rangers mnohokrát zatlačili do úzkých, slovutný gólman Henrik Lundqvist musel nesčetněkrát prokazovat svoje nablýskané renomé. Platilo to i pro závěrečné penalty, kdy nepustil jediný puk za svá záda, ve třetí sérii mířil vedle i Voráček a svoji bilanci v nájezdech poupravil na 21 neproměněných z 29. Vítězství na Manhattan poslal Mats Zuccarello.

Domácí přesto potvrdili vzestup formy. V lednových bojích tým z Pennsylvánie prohrál pouze v Los Angeles 1:2, poté čtyřikrát vyhrál – složil Montreal (4:3), Minnesotu (4:3p), NY Islanders (4:0), Boston (3:2) a dává najevo, že konečně začíná vstřebávat herní systémy kanadského kouče Hakstola.

VIDEO: Podívejte se na asistenci českého útočníka

V případě sobotní výhry by se Voráčkova suita přiblížila na dva body ke vstupence do Stanley Cupu. Navíc s vědomím, že před sobotním mačem měli Flyers odehráno nejméně zápasů (41) v celé NHL. „Poslední měsíc, měsíc a půl odvádíme velmi slušné výkony. A i když třeba nevyhrajeme zápas, cítíme se v něm dobře a víme, že máme pokaždé šanci sáhnout si na body,“ pochvaloval si ještě před zápasem šestadvacetiletý Jakub Voráček.

Zkraje sezony nevýrazný Čech z posledních 13 utkání vydoloval velmi solidních 15 bodů za 4 góly a 11 asistencí a posunul svoji produktivitu na 30 bodů (5+25) ve 42 střetnutích. Svoji hru po počátečním přešlapování posunul minimálně o level, možná o dva výš, bruslařsky začíná připomínat rozjetý tank z předchozí životní sezony. Teď ještě sázet góly a nahrávky…

„Kuba měl pomalejší rozjezd, ale od té chvíle, co se Philadelphia rozjela, tak šel nahoru i Voras a postupně se dostává do své formy z minulé sezony. Podle mě ještě zapíše velmi kvalitní ročník,“ předpokládá Václav Prospal, dlouholetý hráč NHL a nyní pečlivý pozorovatel dění v zámořské lize.

Doufají v to Voráčkovi fanoušci i celá Philadelphia.

Výsledky NHL:

Philadelphia - NY Rangers 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 4. Schenn, 51. Simmonds (Voráček) - 17. Miller, 25. Kreider, rozh. nájezd Zuccarello. Střely na branku: 36:31. Diváci: 19.843. Hvězdy zápasu: 1. Zuccarello, 2. Miller, 3. Lundqvist (všichni Rangers).

Arizona - New Jersey 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 4. Boucher, 41. Palmieri. Střely na branku: 38:16. Diváci: 11.745. Hvězdy zápasu: 1. Schneider, 2. Boucher, 3. Stempniak (všichni New Jersey).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud