13. června 2016 • 16:32

Další finský talent jde do NHL. Aho podepsal smlouvu s Carolinou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finská enkláva talentů v NHL sílí! Dalším kdo má namířeno do NHL je talentovaný útočník Sebastian Aho. Ten podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Carolinou a vydá se z Kärpätu Oulu do NHL. Osmnáctiletý útočník, který získal na květnovém mistrovství světa v Moskvě stříbro, byl draftován Hurricanes loni ve druhém kole na 35. pozici.



"Sebastian je považován za jeden z největších talentu v současné době a je připravený na kariéru v Severní Americe," řekl klubovému serveru generální manažer a viceprezident Caroliny Ron Francis. "Měl úžasnou sezonu, když hrál jako osmnáctiletý mezi muži v nejvyšší finské lize a výborně hrál na mezinárodních akcích včetně mistrovství světa. Věříme, že bude hrát brzy klíčovou roli i v týmu Hurricanes."

Aho bude mít v případě působení v NHL základní roční plat 832 tisíc dolarů, pokud by působil na farmě, bral by jen 70 tisíc dolarů. Navíc získal podpisový bonus 277,5 tisíce dolarů.

Aho, který loni získal s Kärpätem mistrovský titul, si v tomto ročníku připsal v 59 zápasech včetně play off 60 bodů za 24 branek a 36 asistencí. Pomohl finské dvacítce k zisku titulu na domácím světovém šampionátu v Helsinkách, na čemž se podílel 14 body za pět gólů a devět přihrávek ze sedmi duelů.

Na šampionátu v Rusku debutoval na velké mezinárodní akci dospělých a v 10 duelech zaznamenal sedm bodů za tři trefy a čtyři přihrávky. V době hlavního kempu Hurricanes nebude k dispozici, protože se představí v dresu Finska i na Světovém poháru, který se hraje od 17. září do 1. října v Torontu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud