14. února 2017 • 06:33

Hanzal zařídil vítězství Arizony, tečoval Vrbatův pokus

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český útočník Martin Hanzal vstřelil v pondělním utkání NHL svůj 13. gól v sezoně a přispěl k výhře hokejistů Arizony 5:0 na ledě Calgary. Hanzal skóroval ve druhém utkání v řadě, v sobotu se dvěma trefami podílel na vítězství nad Pittsburghem.



Rodák z Písku, který za týden oslaví třicáté narozeniny, v 7. minutě otevřel skóre zápasu. Vyhrál vhazování v útočném pásmu, rychle si najel před branku a tam tečoval střelu krajana Radima Vrbaty. Těsný náskok pak Kojoti navýšili třemi góly ve druhé třetině, v úvodu třetího dějství uzavřel kanonádu svou druhou brankou v utkání Christian Dvorak.

VIDEO: Hanzal rozhodl tečí o výhře

Arizona potvrdila aktuální formu. Bodovala ve čtvrtém duelu za sebou, z toho třikrát vyhrála. "Celé mužstvo konečně začíná šlapat. Hrajeme teď opravdu dobře, snad v tom dokážeme pokračovat do konce sezony," radoval se Dvorak, jehož tým nicméně stále zůstává na předposledním místě Západní konference.

Klíčovou postavou úspěchu byl brankář Mike Smith, který zneškodnil všech 36 střel domácích Flames a vychytal 21. čisté konto v dresu Kojotů, čímž vyrovnal klubový rekord, o který se dosud dělili jen Nikolaj Chabibulin a Ilja Bryzgalov. "Jen se snažím být mužstvu prospěšný," řekl čtyřiatřicetiletý gólman, který v Arizoně působí šestou sezonu. "Je fajn, že mi to letos docela jde a pomáhám týmu."

Hrajte Sazka Fantasy NHL a každý den vyhrávejte super ceny! VÍCE ZDE >>

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Pro Calgary byl zápas s Arizonou prvním po pětidenní přestávce, před níž mužstvo vyhrálo čtyř z pěti utkání. Pauza tak týmu očividně neprospěla. Hned u tří inkasovaných gólů byl na ledě Michael Frolík. "Je to frustrující. Buď hrajeme hodně dobře, nebo hodně špatně. Nic mezi tím. Dnes to byl ten druhý případ," litoval brankář Chad Johnson, jehož po 40 minutách střídal Brian Elliott.

Rangers drží vítěznou sérii

V druhém pondělním zápase porazili New York Rangers 3:2 Columbus a prodloužili vítěznou sérii na šest utkání. Rozhodující gól vstřelil šest a půl minuty před koncem třetí třetiny Jimmy Vesey.

Solidním výkonem a 30 zákroky pomohl Rangers k výhře náhradní brankář Antti Raanta, který naskočil poprvé od 31. ledna. Svůj tým podržel zejména v závěru, v poslední minutě mu pomohla i tyčka.

VIDEO: Sestřih utkání Columbus - NY Rangers

Výsledky:

Calgary - Arizona 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 23. a 43. Dvorak, 7. Hanzal (Vrbata), 25. Martinook, 32. White. Střely na branku: 36:32. Diváci: 18.486. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Dvorak, 3. White (všichni Arizona).

Columbus - NY Rangers 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky: 9. Dubinsky, 52. Foligno - 21. Girardi, 45. Hayes, 54. Vesey. Střely na branku: 32:23. Diváci: 14.378. Hvězdy zápasu: 1. Vesey, 2. Raanta (oba Rangers), 3. Dubinsky (Columbus).

Garnet Hathaway skončil v bráně Arizony
Garnet Hathaway skončil v bráně Arizony

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud