25. února 2017 • 10:37

Klatba pominula, Hudler je po vlastňáku zpět. Chválil ho i trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na šanci napravit kuriózní vlastenec, který si vstřelil 9. února proti Ottawě, si Jiří Hudler musel počkat dlouhých pět zápasů. V nočním duelu NHL se český forvard vrátil do sestavy a trenérem Lindy Ruffem hozenou pomyslnou rukavici dokázal z ledové plochy American Airlines Center zvednout. Dallas vyhrál 5:2 a Hudler si připsal bod za asistenci.



Den po dva týdny starém utkání Dallasu v Ottawě zámořská hokejová média neinformovala o ničem jiném. Smolař, naivka, Hudler si po utkání vyslechl své. Byl totiž aktérem bizarní situace, kdy si v 18. minutě při signalizovaném vyloučení a hře v šesti bruslařích poslal puk do vlastní klece.

"Měli jsme na ledě o jednoho muže více, věřil jsem si na rozehrávku, pak jsem puk hodil na beky, Pak jsem se otočil a bylo jasno - průšvih," glosovala pro NHL.com po duelu předsezonní posila Stars, která kvůli záhadné viróze v sezoně odehrála do té doby jen 24 zápasů a vstřelila dva góly.

VIDEO: Připomeňte si kuriózní vlastní gól Jiřího Hudlera

Přemýšlet o své minele mohl Hudler od té doby jen na tribuně, od utkání se Senators, které jeho tým ztratil 2:3, se nevešel do sestavy. Absentoval proti Carolině (5:2), Nashvillu (3:5), Winnipegu (2:5), Minnesotě (1:3) a Tampě (4:3 výhra v prodloužení). Comeback proběhl po čtrnácti dnech (jejich součástí byl i tzv. Bye Week, šest dnů povinného volna pro tým) až v noci proti Arizoně.

"Hrál výborně, jsem spokojený, jeho asistence na gól Shorea byla krásná, měla oči. Dařilo se mu i při přesilových hrách, kdy dokázal vytvořit několik zajímavých situací," těšilo na pozápasové tiskové konferenci kouče Dallasu Lindy Ruffa, jehož svěřenci zvládli v utkání fantastický obrat. Arizona vedená českým duem Radim Vrbata - Martin Hanzal nedala svou kojotí kůži lacino.

VIDEO: Podívejte se na přesný pas Jiřího Hudlera proti Arizoně

Vrbata se proti Dallasu trefil potřetí v řadě, když v 8. minutě pohotovou ranou z mezikruží otevřel skóre. Byl to jeho čtrnáctý zásah v sezoně. Ve 34. minutě se po jeho přihrávce prosadil i Hanzal a šestnáctým gólem v ročníku dostal Arizonu do vedení 2:1.

Jenže domácí hokejisté minutu před druhou sirénou vyrovnali a ve třetí třetině třemi góly strhli vítězství na svou stranu. Po střele Radka Faksy zvýšil na 4:2 pohotovou dorážkou Lauri Korpikoski, poslední gól přidal před koncem zápasu Cody Eakin.

Dallas se díky vítězství 5:2 stal teprve pátým týmem z jednadvaceti, který dokázal zvítězit po tzv. bye weeku, povinné týdenní přestávce.

"Myslím, že v součtu s Utkáním hvězd a vánočními svátky máme po pauzách bilanci 3:0," poznamenal útočník Devin Shore. "Neřešili jsme, že ostatní týmy po týdnu volna většinou prohrály. Už ve čtvrtek a hlavně dnes ráno bylo vidět, jak jsme všichni doplnili baterky a byli jsme na zápas maximálně soustředění."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud