24. července 2017 • 14:10

Jednáme s několika kluby, řekl Jágr o NHL. Šéfovi Floridy už odpustil

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hokejisté Kladna v přípravě na novou sezonu poprvé vyjeli na led, nechyběl mezi nimi ani Jaromír Jágr. Ten si po pátečním návratu do Česka už v neděli lehce zabruslil a zastřílel, v pondělí už se svými zaměstnanci jako majitel Rytířů makal naplno. Legendární útočník absolvoval se Středočechy kompletní hodinovou jednotku a před novináři promluvil o své budoucnosti. „Máme v NHL rozjednáno, ale nespěcháme,“ řekl bývalý útočník Floridy.



V dresu Panthers už pokračovat nebude, protože se Florida rozhodla dát šanci mladším hráčům. Co bude s legendárním útočníkem dál? „Momentálně nevím. Je rozjednáno několik mužstev a záleží na tom, co se ukáže jako nejlepší. Alternativ je mnoho,“ připustil Jágr .

Ke konci v Panthers se moc vyjadřovat nechtěl, evidentně to je pro něho citlivé téma. „Nechci se k tomu vracet. Spousta lidí neví, co se tam stalo,“ přemítal Jágr, kterého prý i tato zkušenost může posunout dál. „Věřil jsem tomu, co říkala druhá strana, nakonec to bylo jinak,“ naznačil také. Generálnímu manažerovi Floridy Tallonovi už to prý ale nezazlívá. „Je to zapomenutý. Stalo se, odpustil jsem mu,“ zamumlal Jágr před novináři.

S hledáním nového angažmá ale nespěchá. „Není to pro mě důležité. Ta příležitost přijde, ať už to bude v NHL, v KHL, v extralize, nebo tady na Kladně. To je úplně jedno. Dělat si starosti, kde budeš hrát, není úplně dobrý. Něco se stane.“

Pokud by v zámoří pokračoval, mohl by atakovat další historickou metu v počtu startů, kterou drží Gordie Howe. Český útočník ale na rekordy nepomýšlí. „Bylo by to hezký, ale hrát hokej kvůli rekordům taky nejde. Musí tam být určitá láska,“ vysvětloval pětačtyřicetiletý útočník.

Dřina a úsměvy! Jaromír Jágr trénoval s kladenskými Rytíři
Video se připravuje ...

Zámořskou soutěž jako prioritu přímo neoznačil, přesto naznačil, že ho nadále láká. „Vzhledem k prostředí, fanouškům a všemu okolo je to nejlepší liga na světě. Na druhou stranu jsou tam věci, jakou příležitost dostaneš, jak moc jsi žádaný a kolik prostoru dostaneš.“

Kladenský patriot se už nechtěl vracet k nečekanému konci na Floridě, která mu nenabídla nový kontrakt. „Beru to tak, že to tak mělo být,“ řekl druhý nejproduktivnější hráč historie NHL. Na ni se podle svých slov nadále cítí, ačkoliv na smlouvu dlouho čeká.

„Stáří hraje roli, ale nemyslím si, že bych byl tak špatný, abych tu ligu nemohl hrát. Ani čísla tomu neodpovídají,“ věří držitel 1919 startů v dresu Pittsburghu, Washingtonu, Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy.

Ottawa? Fanoušek viděl někoho s vlasy jako mám já, smál se Jágr
Video se připravuje ...

Velký rozhovor s Jaromírem Jágrem si můžete přečíst v úterním deníku Sport

O Jaromíra Jágra byl mezi novináři tradičně velký zájem
O Jaromíra Jágra byl mezi novináři tradičně velký zájem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud