18. září 2017 • 09:34

Ťukes s McDavidem se odkládá. Safin vydržel v kempu Oilers jen čtyři dny

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak snad za rok. Osmnáctiletý český talent Ostap Safin se příliš dlouho v předsezónním kempu Edmontonu neohřál. Klub si syna ruských rodičů vybral v letošním draftu ve čtvrtém kole jako celkově 115. v pořadí. „Ťuknu si to s McDavidem,“ usmíval se po červnovém výběru talentů. Zatím musí svůj smělý plán odložit.



Pouhé čtyři dny pobyl v hlavním kempu Oilers 18letý Ostap Safin. Ač se před tím na soustředění nováčků ukázal v dobrém světle, klub usoudil, že nemá smysl mladíka dál zkoušet a raději ho poslal do jeho nového působiště, kde stráví nadcházející ročník.

Safina čeká kanadská juniorka, konkrétně tým Saint John Sea Dogs, jenž hraje QMJHL. Mimo jiné se v něm potká i s dalším Čechem, obráncem Radimem Šaldou. Z kempu Edmontonu byli po prvních dnech vyřazeni také Kirill Maksimov, Dmitri Samorukov, Stuart Skinner a Dylan Wellls.

Už ve čtvrtek na sebe Safin poprvé navlékne dres Sea Dogs, na domácím ledě nastoupí semifinalisté Memorial Cupu z uplynulé sezony proti Halifaxu Mooseheads. Za ty by si měl premiéru odbýt další český talent Filip Zadina. První kolo tak hned nabídne souboj dvou tuzemských nadějí a velkých kamarádů.

Ostap Safin během draftu v Chicagu připadl Edmontonu
Ostap Safin během draftu v Chicagu připadl Edmontonu

Ale zpět k Safinovi. Ten byl v letošním draftu pasován hodně vysoko, nakonec byl ale vůbec rád, že své jméno uslyšel mezi vybranými borci. Až jako 115. si ho vzal Edmonton. „Čekání bylo dost dlouhé, ale tohle je první krůček, takže se na to vůbec nekoukám. Pojedu na první rookie kemp a ukážu, že se ostatní mýlili,“ říkal odhodlaně.

„Čekal jsem první dvě kola, ale tady nikdy nevíte. Taky jsem neměl moc dobrou sezonu. Jsem rád, že jsem aspoň byl vybraný. Si to ťuknu s McDavidem,“ smál se. To se tedy nestane. Alespoň prozatím.

Dojem každopádně zanechal. „Je mladý, má všechno před sebou. Má skvělou postavu, je obrovský, rychlý a má šikovné ruce,“ napsal o Safinovi ve svém článku novinář Shane Sanders z webu thehockeywriters.com.

Proč taková chvála? Hned ve svém prvním utkání v dresu Oilers se totiž odchovanec Sparty parádně trefil. V zápase mladíků vyškolil gólmana Vancouveru, když mu poslal výstavní švihovku ze zápěstí přesně do víka nad brankářovo rameno. Pokud na sebe v sezoně dokáže upozornit, za rok třeba vytoužený ťukes s McDavidem přijde.

 

Mladá Boleslav - Sparta: Ostap Safin poslal Spartu do vedení, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud