9. prosince 2017 • 06:46

Sedlák uspěl potřetí v sezoně, k bodům pomohli také Kaše a Rutta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Lukáš Sedlák pomohl v NHL jedním gólem k výhře Columbusu 5:3 na ledě New Jersey. Český útočník skóroval i vinou zranění po těméř dvou měsících. Chicago porazilo Buffalo 3:2 v prodloužení i díky asistenci obránce Jana Rutty a ukončilo sérii pěti porážek. Anaheim padl s Minnesotou až v prodloužení a na jeden gól Ducks nahrál útočník Ondřej Kaše.



Columbus otočil v druhé třetině stav z 0:2 na 3:2. Druhou branku týmu vstřelil Sedlák z pravého kruhu, český útočník i vinou zranění skóroval skoro po téměř dvou měsících. New Jersey, do jehož sestavy se potřetí za sebou nevešel Pavel Zacha, ještě vyrovnalo, ale v závěrečné třetině zařídili hostům výhru Alexander Wennberg a Zach Werenski.

Panarin nasbíral pět bodů za zápas poprvé v kariéře a s pěti asistencemi vyrovnal klubový rekord Espena Knutsena. "Mám velkou radost, ale snažím se nadšení tlumit, protože zítra hrajeme další utkání a vím, že příště nemusí ze stejných přihrávek padnout ani gól," řekl Panarin, jehož asistence byly všechny první. Posledním hráčem Columbusu, který si v jednom utkání připsal pět bodů, byl v roce 2004 David Výborný (1+4).

VIDEO: Sedlák srovnal na 2:2 po nahrávce Panarina

Panarin přišel do Columbusu v létě z Chicaga a je nejproduktivnějším hráčem týmu (7+18). Trenér John Tortorella přiznal, že ho svými výkony překvapuje. "Věděl jsem, že by mohl být střelcem, ale netušil jsem, že může být i takovým tvůrcem hry. Také ho využívám v různých rolích na přesilovce. Opravdový profík. Vždy říká, že předvede to nejlepší, co umí. Dnes se mu to povedlo," uvedl kouč.

Blackhawks ukončili sérii porážek

Chicago, které předchozích pět utkání prohrálo, proti Buffalu dvakrát smazalo jednobrankovou ztrátu. Ve druhém případě dokonce v oslabení a na začátku gólové akce v 57. minutě stál Rutta. Český obránce našel od pravého hrazení na modré čáře Gustava Forslinga, jehož střílenou přihrávku usměrnil do branky Tommy Wingels.

VIDEO: Rutta si připsal desátou nahrávku

"Na některých hráčích už byla znát frustrace. Vytváříme si šance, létáme po ledě, ale nic z toho. Když hrajete dobře a přitom prohráváte, psychice to neprospívá. Ale dnes jsme to zlomili," řekl Wingels, který vyzdvihl při gólu souhru celé formace na oslabení. "Jeden vybojoval puk, druhý ho krásnou otočkou poslal na modrou čáru a třetí vyslal výbornou střelu na teč," dodal Wingels.

Pět sekund před koncem prodloužení zajistil domácím výhru Forsling, po jehož faulu mohl chvíli předtím rozhodnout na druhé straně z trestného střílení Jack Eichel.

Kaše pomohl s prvním gólem

Kaše se podepsal v první třetině pod jediný gól. Český útočník přihrál Kevinu Royovi, který se z pravého kruhu trefil mezi betony Devana Dubnyka. Minnesota v prostřední části otočila během dvou minut skóre, ale Anaheim si zásluhou gólu Adama Henriquea vynutil prodloužení. V něm vystřelil hostům druhý bod Matt Dumba v čase 63:43.

VIDEO: Kaše nahrál na úvodní trefu

Subbanové poprvé v NHL proti sobě

Poprvé v NHL proti sobě nastoupili sourozenci Subbanové a z výhry se radoval Malcolm, který vychytal v Nashvillu výhru Vegas 4:3 po samostatných nájezdech. Známější P.K., jenž se v roce 2013 stal nejlepším obráncem soutěže, v utkání nebodoval. Naopak jeho mladší bratr zářil - chytil 41 střel a v rozstřelu ho nepřekonal žádný z šesti protihráčů.

"Bylo to super, skvělá zkušenost," rozplýval se Malcolm. "Přál bych si, aby tu byl také náš brácha (obránce Jordan Subban, kterého draftovalo Los Angeles). Pak by to bylo jako za starých časů, když jsme bruslili venku. Vybavily se mi staré vzpomínky," dodal.

Ve zbývajícím utkání porazil Washington doma New York Rangers 4:2. Capitals přišli dvakrát o jednobrankové vedení a nerozhodný stav zlomil Matt Niskanen v čase 56:28. V dresu domácích byl Jakub Vrána na ledě při obou vstřelených brankách soupeře a do statistiky +/- si připsal dva záporné body.

Výsledky:

New Jersey - Columbus 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Branky: 9. Boyle, 15. Johansson, 40. Coleman - 23. Dubois, 26. Sedlák, 35. Harrington, 42. Wennberg, 56. Werenski. Střely na branku: 24:28. Diváci: 16.514. Hvězdy zápasu: 1. Panarin (Columbus), 2. Boyle (New Jersey), 3. Wennberg (Columbus).

Washington - NY Rangers 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky: 1. Beagle, 32. Bäckström, 57. Niskanen, 59. Wilson - 40. Grabner, 50. Fast. Střely na branku: 40:29. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Niskanen, 2. Holtby, 3. Wilson (všichni Washington).

Nashville - Vegas 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:0 - 0:0)
Branky: 36. Järnkrok, 49. Arvidsson, 55. Bonino - 7. Karlsson, 35. Neal, 60. Haula, rozhodující sam. nájezd Smith. Střely na branku: 44:39. Diváci: 17.125. Hvězdy zápasu: 1. Arvidsson, 2. Bonino (oba Nashville), 3. Smith (Vegas).

Chicago - Buffalo 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 29. DeBrincat, 57. Wingels (Rutta), 65. Forsling - 20. Pominville, 31. Okposo. Střely na branku: 51:28. Diváci: 21.542. Hvězdy zápasu: 1. Forsling, 2. Wingels (oba Chicago), 3. Lehner (Buffalo).

Anaheim - Minnesota 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 10. Roy (Kaše), 54. Henrique - 35. Zucker, 37. Mitchell, 64. Dumba. Střely na branku: 28:31. Diváci: 16.471. Hvězdy zápasu: 1. Dumba (Minnesota), 2. Henrique, 3. Montour (oba Anaheim).

Lukáš Sedlák proti Devils odehrál necelých deset minut
Lukáš Sedlák proti Devils odehrál necelých deset minut

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud