Květoslav Šimek
24. ledna 2013 • 19:26

Walker už si v zámoří zahrál i s mladými hvězdami bojujícími o NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovický útočník Nathan Walker v juniorském týmu Youngstown Phantoms okamžitě zaujal. Ve čtyřech úvodních zápasech nasbíral 6 bodů (2+4) a v soutěži USHL ještě nepoznal porážku. Ba co víc, Walker už si dokonce zahrál i Top Prospect Game nejlepších hráčů ligy.



Walker byl mezi mladé hvězdy do prestižního zápasu Východu proti Západu dodatečně povolán za týmového kolegu Augustina Cangelosiho, kterého skolila nemoc. Nastoupil v barvách Východu, bodově se neprosadil. Východ prohrál 1:2.

Že nešlo o exhibiční zápas, ale o tvrdý boj talentovaných mladíků o co nejlepší místo a pozice v očích přihlížejících skautů a trenérů, svědčí sedm dvouminutových trestů a dvě rvačky.

Rtuťovitý Australan, který je stále hráčem Vítkovic, se sice nerval. Na trestné lavici ovšem jednou také seděl za ostrý krosček.

Do zámoří odešel osmnáctiletý útočník poté, co si nevybojoval stálé místo v prvním týmu Vítkovic. V Americe chce sbírat zkušenosti a ukázat se skautům před nadcházejícím draftem NHL. Zatím se mu to daří výborně, start mu v zámoří vyšel.

Vstoupit do diskuse
0