Martin Tomaides
1. května 2015 • 05:00

Kanadské hvězdy: Giroux se smál Voráčkovi, Crosby a Seguin ocenili Jágra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hokejové osobnosti světa tráví pravidelně sezonu v zámoří. Díky hokejovému šampionátu teď ale množství bruslařských hvězd nabírá směr střed Evropy. Do Prahy ve čtvrtek dorazili také Kanaďané. Trio Sidney Crosby, Tyler Seguin a Claude Giroux se po tréninku rozpovídalo o dvojici domácích oblíbenců - Jaromíru Jágrovi a Jakubu Voráčkovi.



Když se Jágr před lety vracel z KHL do NHL, setkal se ve Philadephii s dvojicí vycházejících hvězd. Současný kapitán Flyers Claude Giroux se vedle něj vyhoupl mezi elitu v nejlepší soutěži světa a na kolegu, se kterým si užil plno legrace, rozhodně nezapomíná. "Těším se, až ho potkám. Pro mou kariéru udělal plno skvělých věcí, navíc je to vážně vtipný člověk," řekl sedmadvacetiletý hokejista.

Během výluky v sezoně 2012/13 se Giroux byl podívat i v Praze, rýsovalo se navíc angažmá v Jágrově Kladně. "To bylo vážně blízko, ale nakonec to neklaplo," vzpomínal Giroux, který poté zamířil do Eisbärenu Berlín.

Letos vytvořil ve Philadelphii smrtící duo s Jakubem Voráčkem. Tahle dvojice spolu patřila k nejlepším v NHL, oba se vešli i do desítky nejproduktivnějších hráčů. Navíc jsou dobří přátelé, což Giroux hned potvrdil tím, že českou star popíchl.

"Slyšel jsem, že tu bude kapitán. Tomu jsem se fakt smál," dodával Kanaďan a pořádně se culil. "Teď vážně, s Jakem je legrace, patří k mým nejbližším kamarádům," sdělil už vážnějším tónem. "Bude fajn si proti němu zahrát, budu ho chtít trefit tvrději, než na trénincích."

S Voráčkem se letos na čele bodování NHL hodně potkával Tyler Seguin z Dallasu. I on je teď Praze a nezapoměl připomenout, že před dvěma lety poctivě v šatně Bostonu okukoval schopnosti Jaromíra Jágra. "Bylo to báječné s ním nastupovat, musím říct, že ho moc respektuji. To, co pořád zvládá, je neuvěřitelné," vykládal Seguin, který i s Jágrem došel v dresu Bruins v roce 2013 až do finále Stanley Cupu.

A díky svému umu, herní morálce a vysokým výkonům Jágr poutá pozornost neustále. "Stále je produktivní a stále je klíčovým faktorem v zápase," kroutil po tréninku hlavou Crosby. "Nepřekvapuje mě, že pořád hraje, když tohle dokáže," řekl nejlepší hokejista současnosti.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud