6. listopadu 2013 • 21:07

Štěpánek je zpět v národním týmu. Doufám, že to dobře dopadne, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od loňského mistrovství světa ve Stockholmu a Helsinkách se ve čtvrtek objeví v brance české hokejové reprezentace Jakub Štěpánek. Sedmadvacetiletý gólman vychytal národnímu týmu bronz v zápase proti Finsku, další sezona se mu ale nevydařila a v reprezentaci se neobjevil. Nyní ale patří mezi opory Čerepovce v Kontinentální lize a kouč Alois Hadamczik jej pozval na turnaj Karjala.



"Těším se, dlouho jsem v reprezentaci chyběl. Jsem rád, že tady mohu být. Vždy jsou to dobré zápasy a doufám, že to dobře dopadne," řekl Štěpánek novinářům po dnešním podvečerním tréninku v Gävle, kde Češi ve čtvrtek nastoupí proti Švédsku.

Přímo na ledě se předtím od Hadamczika dozvěděl, že turnaj začne on a Jakub Kovář nastoupí v sobotu proti Finsku. Švédy považuje za soupeře jako každého jiného. "Něco jsme vyhráli, něco prohráli... Někdy se mi chytalo dobře, jindy hůře," pousmál se člen zlatého kádru ze světového šampionátu v roce 2010.

Štěpánek se do reprezentace vrací po více než roce, minulá sezona se mu totiž vůbec nevydařila. Nejprve nedostával moc prostoru v Petrohradu, poté se přesunul do Lva Praha, kde byl ale jedničkou Tomáš Pöpperle.

"Po mistrovství jsem doufal, že nějakou šanci v průběhu sezony dostanu, ale situace se vyvinula jinak. Z objektivních příčin," uznal. Trenér Hadamczik jej přesto na konci sezony pozval do přípravy před MS, ale Štěpánek se omluvil. "Už jsem byl tak vyčichlý, že jsem potřeboval na chvilku vypnout a nehrát hokej," přiznal.

Po přestupu do Čerepovce ale ožil, opět se posunul na post brankáře číslo jedna a vrátila se mu zpět i pohoda, kterou si nyní chce přenést i do reprezentace. "Zápasy v reprezentaci jsou ale trošku jiné než v klubu, kde je zápasů celkem dost a není čas o tom přemýšlet. V klubu jsem se cítil dobře, takže doufám, že si to přenesu i sem," řekl Štěpánek.

V Gävle, domovské aréně Brynäs, se bude muset vyrovnat s nezvykle o 70 cm posunutou brankovou čárou k mantinelu. Vedení švédského hokeje totiž od letoška upravilo pravidla ve snaze zvýšit atraktivitu hokeje. A upravená plocha zůstane i na mezinárodní zápas. Štěpánka to ale příliš netrápí.

"Zase je to ale od modré čáry dále do branky, takže to má svoje plusy i minusy. Doufám, že ve čtvrtek to budou jen samé plusy," uvedl Štěpánek. Je připravený na to, že zpoza branky se hráči i puk mohou dostat před něj rychleji. "Musím si hlídat každý puk, který je za brankou. Tady možná musím být ještě rychlejší," řekl.

Štěpánek je jedním ze sedmi brankářských kandidátů na start na olympijských hrách v Soči. Jestli se dostane mezi vyvolenou trojici, na to prý momentálně nemyslí. "Musím zachytat dobrý zápas a potom můžu možná řešit nějaké věci, které mohou být v budoucnosti. Teď mě to ale nezatěžuje a že bych každý den přemýšlel o Soči, to ne," dodal Štěpánek.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud